Pixel 7a: primele informații despre configurația hardware. Este similar cu modelul „premium”

13.03.2023
Pixel 7a: primele informații despre configurația hardware. Este similar cu modelul „premium”

Ne „plângeam” recent că modelul Pixel 7a de la Google nu a primit la fel de multe „scurgeri” de informații așa cum ne așteptam după lansările modelelor anterioare. Se pare însă că aceste informații nu pot fi ținute sub control pentru prea mult, întrucât avem acum primele informații despre configurația posibilă a următorului telefon mid-range de la Google. Se pare că nu vor fi diferențe mari de hardware între modelul ieftin și varianta „premium”, Pixel 7.

Pixel 7a nu va fi un „downgrade” majore față de 7 „standard”

Așa cum am văzut și în cazul lui Pixel 6a, modelul 7a va folosi o configurație similară cu cea a flagship-ului disponibil la vânzare. Este vorba despre un ecran OLED cu rezoluție Full HD+ la 90Hz și diagonală de 6,1”, procesor Google Tensor G2, memorie LPDDR5 și stocare pe format UFS 3.1. Toate acestea se regăsesc și pe Pixel 7 Pro.

Api, camera foto va face trecerea la un senzor de 64 megapixeli pentru lentila wide (principală) și 12 megapixeli pentru ultrawide. Nici de acastă dată, modelul „A” nu primește o cameră cu zoom. Posibil să poată face un zoom prin crop pe senzorul principal, însă.

Ceva ce nu prea vedem pe telefoane mid-range în general este însă încărcarea wireless. Google pare însă să considere că aceasta este importantă, întrucât informațiile disponibile sugerează că va avea o astfel de bobină integrată pe partea din spate, însă cu putere limitată la doar 5W. Practic, ai cea mai lentă formă de încărcare wireless, dar măcar este acolo.

Desigur, telefonul va fi livrat cu Android 13, conform Debayan Roy (cunoscut și drept Gadgetsdata), sursa acestor informații. Având însă în vedere că Roy nu are o tradiție lungă de „leak-uri” corecte, ar trebui să mai așteptăm și informații din alte surse înainte să declarăm aceste informații drept reale. Totuși, acesta a publicat alături de informații și fotografii cu telefonul, lucru ce ar putea să îi crească nivelul de credibilitate.

Pixel 7a este așteptat să debuteze la Google I/O pe data de 10 mai. Tot acolo este așteptat și anunțul oficial al lui Android 14.

sursa: Android Authority

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult