POCO anunță X3 GT, un mid-range accesibil cu funcții și construcție premium

29.07.2021
POCO anunță X3 GT, un mid-range accesibil cu funcții și construcție premium

La doar câteva zile după ultima lansare POCO, care a adus pe piață modelul F3 GT, brandul chinez de la Xiaomi anunță acum POCO X3 GT, o variantă internațională a modelului Redmi Note 10 Pro din China. Acesta este un smartphone mid-range din gama superioară, oferind specificații tehnice înalte, alături de o construcție din materiale premium (Gorilla Glass Victus). De asemenea, prețul de pornire al acestui model este foarte scăzut în raport cu ceea ce oferă în termeni de performanță.

POCO lansează încă un dispozitiv cu procesor MediaTek

Poco X3 GT nu este un smartphone tocmai nou, fiind un rebranding al unui model vândut drept Xiaomi Redmi până acum în China. Acesta vine cu un ecran IPS de 6,6” cu rezoluție Full HD+ și refresh rate la 120 Hz, cu o cameră frontală de 16 MP amplasată central. Telefonul are la bază un chipset MediaTek Dimensity 1100, care vine echipat la rândul său cu 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. Performanța ar trebui să fie la un nivel de flagship de acum vreo doi ani, ceea ce ar trebui să sugereze că va putea rula orice joc sau aplicație din Play Store fără probleme.

Noul POCO X3 GT este alimentat de o baterie de 5.000 mAh care se încarcă rapid la 67W și beneficiază de un sistem de camere triplu. Desigur, fiind un model mid-range, putem presupune că doar camera principală va fi una performantă, întrucât folosește un senzor de 64 megapixeli, celelalte două, ultrawide și macro folosind senzori de 8, respectiv 2 megapixeli.

POCO X3 GT pare greu de întrecut în gama sa de preț

Pentru că folosește un panel LCD, POCO X3 GT nu are un senzor de amprentă integrat în display, ci unul amplasat pe laterală. Totuși, telefonul vine și cu alte avantaje pe care nu le găsim des în această gamă de preț, precum difuzoare stereo și un port infraroșu pentru funcția de telecomandă pentru electrocasnice.

POCO X3 GT este anunțat momentan pentru Asia, Orientul Mijlociu, America Latină și Africa, însă majoritatea modelelor POCO au ajuns și în Europa în trecut. Desigur, Xiaomi ar putea să considere că brandul Redmi este mai puternic în zona noastră și să lanseze telefonul sub numele său original din China. Prețul pornește de la 300 de dolari americani pentru versiunea  8+128 GB și ajunge la 330 dolari pentru modelul de top, cu 256 GB stocare.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult