Premiul pentru cel mai uşor de reparat smartphone din 2016 merge la…

28.12.2016

Cei de la iFixit desfac în bucăţi cam toate modelele populare de smartphone-uri (şi nu numai) care apar pe piaţă, pentru ca noi să vedem ce includ în interior şi cât de uşor sunt de reparat. După ce a analizat zeci de modele, echipa a anunţat care este telefonul inteligent, lansat în 2016, cel mai uşor de reparat.

Câştigătorul este LG G5, actualul vârf de gamă al companiei sud-coreene. Alegerea nu este surprinzătoare. G5 are un design modular, iar bateria este detaşabilă, un lucru mai rar întâlnit la telefoanele high-end actuale.  Per total, modelul LG a primit un scor de 8 din 10, ceea ce înseamnă că multe piese pot fi înlocuite acasă de cei care au ceva cunoştinţe de electronică şi îndemânare.

Pe locul doi după LG G5 se situează cele două modele Google Pixel, ambele cu scor de 7 din 10. Totuşi, iFixit notează că Pixel-urile sunt „dificil de desfăcut fără a le sparge ecranele”.

La polul opus al clasamentului s-a situat vârful de gamă al Samsung, Galaxy S7, cu un punctaj de 3 din 10. Potrivit iFixit, atât S7, cât şi S7 edge, includ cantităţi mari de adeziv, un lucru relativ uşor de intuit dacă ţinem cont de faptul că nu includ şuruburi la exterior. Potrivit specialiştilor iFixit, cele două modele Samsung sunt „foarte dificil de deschis şi reparat”.

Nici „nefericitul” Galaxy Note7 nu a primit un scor prea bun, cu 4 din 10. Însă în acest caz nu mai contează, deoarece terminalul a fost rechemat oficial de Samsung, iar găsirea de piese de schimb este extrem de dificilă, dacă nu imposibilă. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult