Primele detalii despre Lenovo Vibe Z3 Pro: ecran QHD de 5,5″, Snapdragon 810 şi design elegant

03.02.2015
Primele detalii despre Lenovo Vibe Z3 Pro: ecran QHD de 5,5

Mobile World Congress 2015 va începe abia peste o lună, şi este de aşteptat ca perioada rămasă până atunci să ne aducă noi informaţii mai mult sau mai puţin oficiale despre produsele care vor fi prezentate la Barcelona. Cele mai recente informaţii neoficiale vizează terminalul Vibe Z3 Pro de la Lenovo, viitorul vârf de gamă urmând să ofere o actualizare hardware consistentă dar să abandoneze totodată şi segmentul telefoanelor-gigant în favoarea unei dimensiuni ceva mai apropiate de gusturile utilizatorilor.

Versiunea precedentă Vibe Z2 Pro a oferit un ecran cu diagonală de 6” şi rezoluţie Quad HD, însă Lenovo a ales de data aceasta să păstreze respectabila rezoluţie de 2560 x 1440 pixeli dar să reducă diagonala ecranului la o mai confortabilă dimensiune de 5,5”.

Carcasa elegantă a modelului precedent va fi păstrată, noul model oferind însă nişte elemente de design ceva mai ciudate, cum ar fi de pildă banda verticală din aluminiu care acoperă doar o parte a capacului posterior fabricat din sticlă. Volumul intern mai redus a adus cu sine însă şi o reducere a capacităţii bateriei, modelul de 4000 mAh al versiunii Vibe Z2 Pro fiind înlocuit de unul de 3400 mAh.

Conform informaţiilor neoficiale şi neconfirmate provenite din China, Lenovo Vibe Z3 Pro va fi un terminal respectabil la nivelul pretenţiilor din acest an. Acesta va oferi un procesor Qualcomm Snapdragon 810, o memorie RAM cu o capacitate de 4 GB şi 64 GB de memorie internă. Camera foto va folosi un senzor cu rezoluţie de 16 MP, un sistem de stabilizare optică şi un sistem de focalizare cu laser, bliţul acesteia folosind un sistem cu 3 LED-uri colorate diferit, care promite sa ofere o putere de iluminare superioară şi o ajustare mai bună a balansului de alb.

Nici una dintre aceste informaţii nu este confirmată oficial în acest moment, însă Lenovo are planuri ambiţioase şi are nevoie de terminale pe măsură pentru a le susţine. Mai multe detalii despre acest produs vom afla însă peste o luna în cadrul MWC 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News