Primele detalii despre Snapdragon 7 Gen 2, următorul chipset Qualcomm pentru telefoane mid-range

07.10.2022
Primele detalii despre Snapdragon 7 Gen 2, următorul chipset Qualcomm pentru telefoane mid-range

Înlocuitor pentru seria 700 de chipseturi Qualcomm, Snapdragon 7 Gen 1 a apărut pe doar câteva modele de telefoane și deja aflăm despre succesorul Gen 2.

Identificat cu numele de cod SM7475, acesta ar putea fi Snapdragon 7 Gen 2 sau doar ediția 7+ Gen 1 a soluției abia lansată. Potrivit informațiilor oferite de o cunoscută sursă de zvonuri, Roland Quandt, noul chipset Qualcomm vine într-o formulă octa-core cu un nucleu Prime, trei nuclee Gold și alte patru nuclee Silver optimizate pentru folosirea eficientă a bateriei.

Frecvențele ar urma să fie de 2.4GHz pentru nucleul Prime și aproape tot atât pentru cele trei nuclee Gold, cele din urmă folosind oferind însă performanțe mai mici. Acomodând sarcini mai puțin intensive, precum procesele de fundal ale sistemului Android, nucleele Silver vor funcționa la 1.8GHz. Judecând după frecvențele practic identice seriei Gen 1, varianta în aceasta ar fie o versiune diferită a chipsetului deja lansat pare puțin probabilă. În schimb, varianta unui Snapdragon 7 Gen 2 cu frecvențe identice dar arhitectură diferită pare mult mai credibilă.

Din păcate, pentru detalii concrete despre configurația hardware va trebui să așteptăm noi dezvăluiri. Între timp, putem specula asupra tipurilor de nuclee. Anunțate de Qualcomm în această vară, acestea ar putea fi Cortex-A715 și Cortex-A510 pentru nucleele Gold-Silver, posibil, Cortex-X3 pentru nucleul Prime. Spre comparație, nucleul A715 ar fi cu 5% mai rapid și 20% mai eficient decât soluția Cortex-A710 folosită cu Snapdragon 7 Gen 1.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult