Primele fotografii cu piese de iPhone 13 dezvăluie un „notch” mai mic

24.03.2021
Primele fotografii cu piese de iPhone 13 dezvăluie un „notch” mai mic

Primele fotografii cu ceea ce par a fi protecții de sticlă pentru iPhone 13 ar putea dezamăgi o parte dintre fani care se așteptau la un notch mult mai mic, sau chiar la dispariția acestuia. MacRumors a publicat fotografia de mai sus pe site-ul său, sursa originală fiind un service de telefoane din Grecia: iRepair. Acestea ar trebui să fie piese de schimb pentru următoarea generație de telefoane, care va integra un decupaj mai mic.

iPhone 13 va avea un ecran cu decupaj mai mic, dar similar în rest

Deja notch-ul din ecranele modelelor iPhone de la Apple a devenit o caracteristică de design care le separă într-o piață care s-a mutat deja de câțiva ani spre soluții mai subtile, precum perforații rotunde sau de forma unei pastile în ecran. Alți producători, precum ZTE, deja au atins generația a doua de camere sub ecran, folosind paneluri Visionox care permit luminii să pătrundă până la senzorul foto frontal.

Apple, în schimb, pentru că a ales să folosească un sistem cu puncte și camere cu infraroșu pentru autentificare, dar fără un senzor de amprentă, nu poate renunța așa ușor la acest decupaj. Zvonurile spuneau că Apple ar fi reușit să miniaturizeze tehnologia pentru a apropia decupajul mai mult de partea de sus a ramei, însă se pare că soluția va fi doar o mică reducere a spațiului ocupat pe orizontală.

În timp ce pe modelul „Mini”, diferența nu este atât de mare, pe iPhone 12 Pro Max, notch-ul pare să fie foarte mic din aceste imagini. Totuși, cei care preferă un ecran neîntrerupt, sau care pot să ignore un decupaj mai subtil, cu siguranță nu vor fi convinși nici de acest efort.

Desigur, aceste imagini sunt bazate pe o fotografie care provine din surse neoficiale. În timp ce de multe ori leak-urile au fost confirmate, suntem abia în luna martie, iar generația iPhone 13 ar putea ajunge pe piață abia în septembrie. Există încă destul timp ca Apple să modifice design-ul, însă nu ne putem aștepta la modificări majore. Tradițional, compania păstrează un design timp de trei sau patru generații, deci s-ar putea să nu vedem mari inovații la acest capitol în următorii doi ani, având în vedere că iPhone 12 a fost prima schimbare de design după iPhone X din 2017.

sursa: MacRumors

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult