Cum arată camera de pe Huawei Mate 40 Pro. Kirin 9000, mai puternic decât Snapdragon 865

14.10.2020
Cum arată camera de pe Huawei Mate 40 Pro. Kirin 9000, mai puternic decât Snapdragon 865

Săptămâna viitoare, pe 22 octombrie, Huawei va dezvălui probabil ultimul său smartphone high-end: Mate 40 Pro. Desigur, la fel ca în cazul fiecărei lansări a companiei, va fi vorba despre o întreagă serie de dispozitive, însă modelul Pro va fi cel care va da tonul performanței de procesare și foto. Compania nu arată încă design-ul final al carcasei, însă ne sugerează că modulul de cameră de pe Mate 40 Pro va fi mare și ar putea avea o formă ciudată, nemaiîntâlnită până acum. De aasemenea, avem și primele teste de performanță cu Kirin 9000, ultimul procesor high-end al companiei.

Huawei Mate 40 Pro va integra o cameră mare și un procesor puternic

Până acum, în mod obișnuit, ar fi trebuit să știm cam totul despre un telefon de top precum Huawei Mate 40 Pro. Se pare însă că Huawei a reușit să țină totul în secret, întrucât nu avem încă nici fotografii clare care să ne descrie designul exterior al dispozitivului, nici informații concludente despre capabilitățile camerei sale foto, probabil elementul definitoriu pentru un smartphone al companiei în 2020.

mate 40 pro cameră

Astfel, imaginea pe care Huawei a publicat-o pentru a promova lansarea telefonului este cu adevărat surprinzătoare, camera fiind încadrată într-un modul mare, cu mai multe laturi. La prima vedere ar putea fi vorba despre un octogon, iar spațiul mare ocupat de acest modul ar putea sugera că va include mai mulți senzori și mai multe lentile decât modelele precedente. Acesta ar putea fi un soi de demonstrație de forță, probabil în semn de protest împotriva restricțiilor SUA. Aceasta ar putea fi și ultima șansă a companiei Huawei pentru a demonstra ce poate să facă pe piața de smartphone-uri.

Totodată, avem și primele rezultate în benchmark-ul AnTuTu cu procesorul Kirin 9000, cel care stă la baza acestui model și care ar fi trebuit să fie de asemenea integrat în noile stații 5G ale companiei. Acesta este construit pe 5nm, și a obținut un scor de 693.605 puncte, semnificativ mai mult decât chipset-ul Kirin 990 de anul trecut, care nu depășea nici măcar 500.000 de puncte în același test. De asemenea, acesta întrece semnificativ și Snapdragon 865, care se situează undeva pe la 610.000 de puncte.

Cel mai probabil, Huawei Mate 40 Pro va fi disponibil într-o serie foarte limitată, deci sunt slabe șanse ca acesta să fie lansat în afara Chinei, din lipsa stocurilor de componente.

sursa: Slashgear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult