Primele teste cu Exynos 2200 sugerează performanță mai slabă decât Snapdragon 8 Gen 1

19.01.2022
Primele teste cu Exynos 2200 sugerează performanță mai slabă decât Snapdragon 8 Gen 1

Samsung a anunțat oficial noul chipset Exynos 2200 și, așa cum ne așteptam, este foarte similar în specificații și frecvențe cu Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm. La fel ca în anii precedenți însă, vor exista diferențe de performanță între dispozitivele companiei din diverse regiuni, iar în 2022, se pare că cele cu procesoare de la Samsung va rămâne din nou în urmă. Cel puțin asta sugerează primele teste de performanță în care telefonul echipat cu Exynos 2200 nu pare să impresioneze.

Exynos 2200, testat cu AnTuTu, GeekBench și GFX Bench

Sursa acestor teste este Ishan Agarwal, leaker din India, care a oferit celor de la MySmartPrice rezultatele testelor pe care le-a obținut. Acesta a testat Galaxy S22 Ultra folosind aplicațiile AnTuTu, GeekBench și GFX Bench, iar unele rezultate au fost semnificativ mai bune decât în cazul Galaxy S21 Ultra de anul trecut, în timp ce altele rămân chiar și în urma Snapdragon 888 și 888+.

În testul AnTuTu, telefonul a primit un scor respectabil de 965.874 puncte, în aceeași zonă în care vedem și smartphone-urile echipate cu Snapdragon 8 Gen 1. După acest start promițător însă, rezultatele pentru testul GeekBench sunt cel puțin dezamăgitoare. Avem de a face cu un scor single-core de 1.108 puncte și un scor multi-core de 3.516 puncte. Aceste rezultate sunt comparabile atât cu rezultatele obținute de Exynos 2100, cât și cu cele de pe Snapdragon 888 de anul trecut. Astfel, Exynos 2200 nu pare să fie un upgrade prea mare pe partea de CPU.

Din păcate, nici noul GPU Radeon dezvoltat de AMD nu pare să fie un upgrade foarte important. Acesta a obținut doar 109 FPS în testul GFX Bench Aztec, pe când noul Snapdragon 8 Gen 1 obține o performanță în jurul a 150 FPS:

Sigur, aceste teste nu sunt obligatoriu „științifice”, iar fără screenshot-uri care să dovedească validitatea testelor, este greu să le confirmăm drept „oficiale”. Mai mult, Galaxy S22 Ultra este un smartphone care încă nu a fost anunțat, deci poate rula un software nefinisat sau hardware prototip, care nu rulează în parametri optimi.

Având în vedere însă „istoria” procesoarelor Exynos, probabil că și de data aceasta, dispozitivele din Europa vor fi mai puțin performante decât cele echipate cu Snapdragon. Totuși, telefoanele au ajuns atât de performante încât diferențele de acest gen sunt importante doar pe hârtie, întrucât în utilizare obișnuită, toate se comportă în mare parte la fel.

sursa: MySmartPrice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult