Primul chipset Exynos cu grafică AMD, confirmat oficial. Va avea suport Ray Tracing

01.06.2021
Primul chipset Exynos cu grafică AMD, confirmat oficial. Va avea suport Ray Tracing

Samsung și AMD confirmă lansarea primului chipset Exynos cu grafică Radeon pentru a doua jumătate a acestui an.

Parteneriatul dintre Samsung și AMD este pe cale să dea primele roade, iar așteptările fanilor nu vor fi înșelate. Potrivit CEO-ului AMD, Lisa Su, următorul chipset Exynos va include accelerare grafică bazată pe nucleul RDNA2, complet cu multe dintre tehnologiile la modă printre gamerii de PC și consolă. Astfel, curând vom putea savura jocuri de Android redate la un nivel de calitate apropiat titlurilor pentru consolă, folosind ray tracing și tehnologie variable rate shading pentru ajustarea dinamică a detaliilor afișate.

Cele două tehnologii ar trebui să crească în mod substanțial nivelul de calitate grafică, lăsând în dezavantaj soluțiile convenționale livrate de Qualcomm și alți producători de chipseturi pentru dispozitive mobile.

Practic, Samsung va include în chipseturile Exynos aceleași tehnologii de accelerare grafică regăsite pe seria de acceleratoare AMD Radeon 6xxx, respectiv consolele de jocuri PlayStation 5, Xbox Series X și S.

AMD Exynos

Potrivit acordului semnat între cei doi giganți, AMD va licenţia către Samsung soluţii personalizate pentru accelerare grafică, bazate pe arhitectura de GPU Radeon-DNA (RDNA), cu scopul folosirii în dispozitive mobile şi alte produse care complementează oferta de produse AMD. Astfel, în timp ce Samsung beneficiază de una dintre cele mai performante soluţii pentru accelerare grafică de pe piaţă, AMD obţine acces direct la piaţa smartphone şi o sursă constantă de venit, generat de fiecare dispozitiv Samsung care înglobează tehnologiile RDNA.

 

Printre primii beneficiari ai noului chipset s-ar putea număra telefoanele din seria Galaxy S22. Însă acestea nu sunt așteptate mai devreme de finalul acestui an, sau în prima parte a anului 2022.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult