Primul smartphone care include cameră foto cu termoviziune, disponibil acum la precomandă

Primul smartphone care include cameră foto cu termoviziune, disponibil acum la precomandă

Demonstrat în cadrul expoziţiei Mobile World Congress de anul acesta, Caterpillar CAT S60 va ajunge la primii cumpărători începând cu luna iune. Din păcate preţul cerut nu este unul pentru toate buzunarele.

Caterpillar CAT S60 este un smartphone ceva mai gros decât suntem obişnuiţi, dar asta se datorează acumulatorului de 3800 mAh şi carcasei foarte solidă, proiectată pentru a rezista la condiţii vitrege de utilizare în preajma utilajelor grele, predispunând expunerea la praf şi umezeală, la extreme de temperaturi şi lovituri accidentale. Principalul său atu este însă camera foto cu termoviziune. Aceasta poate obţine poze la rezoluţie 13MP folosind spectrul vizibil, efectul de termoviziune fiind generat prin contopirea imaginii generată în spectrul vizibil cu datele obţinute de la senzorul pentru termoviziune.

Spre deosebire de o cameră cu termoviziune destinată mediului profesional, imaginea obţinută este în fapt un hibrid optic/infraroşu, generat folosind software specializat instalat pe telefonul mobil. Chiar dacă nu putem vorbi despre termoviziune la nivelul întâlnit în aplicaţi militare, imaginea procesată prin software oferă o bună aproximare vizuală a diferenţelor de temperatură între obiectele din cadru, uşor de interpretat pentru cei neiniţiaţi.

Caterpillar CAT S60 este un smartphone destul de performant bazat pe Android 6.0, echipat cu 3 GB memorie RAM şi chipset octa-core din seria Snapdragon. Pe lista dotărilor mai găsim un receptor GPS, modul Bluetooth, NFC, radio FM, cameră frontală de 5MP, funcţie de barometru şi altimetru, până şi suport pentru convorbiri telefonice folosind reţeaua de sateliţi a chinezilor de Beidou. Protejat în spatele unui scut Gorilla Glass 4, ecranul de 4.7˝ suportă rezoluţia 720×1280 pixeli.

Dispozitivul poate fi achiziţionat la precomandă direct de pe website-ul Caterpillar la preţul de 649 euro, cât şi de pe website-ul Flir – producătorul senzorului pentru termoviziune, comenzile urmând să fie livrate începând cu luna iunie 2016.

Vezi si cum poti Transforma telefonul iPhone 5 sau iPhone 5S în cameră video cu termoviziune

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult