Pushbullet îţi aduce SMS-urile pe PC

16.07.2015
Pushbullet îţi aduce SMS-urile pe PC

Utilizatorii aplicaţiei Pushbullet se vor bucura să afle că cea mai nouă actualizare a sa aduce o funcţie foarte utilă pentru cei care trimit multe SMS-uri. Aceasta adaugă posibilitatea de a primi şi trimite mesaje prin intermediul unui computer folosind site-ul, extensia de browser sau aplicaţia desktop Pushbullet. Partea cea mai bună este că noua capabilitate nu necesită configurare separată.

Odată instalată cea mai recentă variantă a aplicaţiei din Google Play Store, conversaţiile SMS din telefon apar în oricare dintre clienţii Pushbullet de pe computer. Mesajele sunt în continuare trimise şi primite pe telefon, iar Pushbullet le sincronizează cu serviciul său cloud. Atunci când trimiţi un SMS de pe PC, Pushbullet transmite prin internet mesajul către telefon, care apoi îl trimite prin intermediul aplicaţiei implicite de mesagerie. Destinatarul nu va vedea nicio diferenţă la capătul celălalt al mesajului, acesta fiind recepţionat ca un SMS obişnuit. Singurul inconvenient este imposibilitatea de a trimite mesaje MMS, deşi există posibilitatea de a le citi de pe PC.

Deşi interfaţa implicită Pushbullet afişează mesajele pe PC asemeni unei aplicaţii obişnuite de mobil, există posibilitatea de a separa contactele în ferestre individuale în varianta din browser, sau în ferestre de tipul „Chat head” pentru aplicaţia desktop. Noul Pushbullet este disponibil chiar acum pe Google Play Store şi este complet gratuit. Trebuie menţionat însă că este necesar să aveţi un dispozitiv echipat cu Android 4.4 sau mai nou pentru a putea rula aplicaţia.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult