Qualcomm confirmă noile procesoare Snapdragon Gen 4. Când va fi lansată noua serie?

29.02.2024
Qualcomm confirmă noile procesoare Snapdragon Gen 4. Când va fi lansată noua serie?

Qualcomm confirmă noua serie de procesoare Snapdragon Gen 4. Compania anunță când vor fi lansate noile telefoane pentru platformele mobile.

Directorul de marketing al Qualcomm, Don McGuire, a postat un videoclip pe X (fostul Twitter), confirmând că Snapdragon 8 Gen 4 va fi lansat în octombrie la Snapdragon Summit. Aceste vești nu vin tocmai ca o surpriză, deoarece Snapdragon 8 Gen 2 și Snapdragon 8 Gen 3 au fost anunțate în octombrie 2022, respectiv octombrie 2023. Astfel, data de lansare a noului cip este în concordanță cu această tendință.

Snapdragon 8 Gen 4 va fi un succesor pentru Snapdragon 8 Gen 3, iar atunci când va fi lansat, va fi noul chipset de top al companiei pentru dispozitive mobile. Ne putem aștepta ca viitoarele smartphone-uri de top de la majoritatea mărcilor să folosească acest procesor.

Noul Qualcomm Snapdragon Gen 4 va fi lansat în toamna acestui an

Potrivit Sammobile, Snapdragon 8 Gen 4 va folosi procesul de fabricație pe 3nm de a doua generație al companiei TSMC, care ar trebui să ofere performanțe și eficiență mai ridicate în comparație cu Snapdragon 8 Gen 3, care utilizează procesul de fabricație de 3nm de prima generație al TSMC. În afară de asta, zvonurile sugerează că Snapdragon 8 Gen 4 va folosi două nuclee principale și șase nuclee de înaltă performanță. Nu va avea niciun nucleu de eficiență, având o abordare similară cu Dimensity 9300.

Pe lângă veștile de lansare, compania a mai dezvăluit că Snapdragon 8 Gen 4 va folosi nucleul CPU al companiei, numit Orion, care este folosit și în chipset-ul Snapdragon X Elite pentru PC-uri Windows, care a fost anunțat în octombrie 2023.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult