Realme 8 Pro, lansat pentru piețele globale. Vine cu ecran AMOLED și cameră de 108MP

24.03.2021
Realme 8 Pro, lansat pentru piețele globale. Vine cu ecran AMOLED și cameră de 108MP

Realme 8 Pro oferă ecran AMOLED de 6.4 inch și cameră de 108MP, toate într-un pachetul unui telefon elegant și cu preț accesibil.

Telefonul va fi disponibil în configurație cu 8/128 GB memorie pentru 299 euro, sau 6/128GB pentru 279 euro. Versiunile de culoare sunt Infinite Blue, Infinite Black și Punk Black.

Pentru prețul cerut, cumpărătorii se aleg cu chipsetul Snapdragon 730G, un acumulator de 4500 mAh și ecran AMOLED Full HD+ de 6.4 inch, suportând 180Hz rată de eșantionare a comenzilor touch și o luminozitate maximă de 1000 nits.

Întâlnit și pe telefoanele Xiaomi, senzorul foto Samsung ISOCELL HM2 de 108MP are o dimensiune relativ mare, de 1/1.52 inch și folosește procedeu pixel binning cu raport 9-la-1 pentru obținerea unor imagini mai clare în condiții de lumină redusă. Profitând de senzorul cu număr impresionat de pixeli, Oppo a implementat pentru Realme 8 Pro zoom optic până la valoarea 3X. În loc de lentile cu distanță focală variabilă, sau un modul foto dedicat, apropierea imaginii se face cu pierderi minime de calitate prin „decuparea” porțiunii centrale a senzorului foto principal. Mai găsim și o cameră ultra-wide de 8MP, respectiv cameră macro de 2MP.

Realme 8 Pro

Pe lista funcțiilor avansate de captură intră și un nou mod tilt-shift time-lapse, respectiv mod time-lapse cu interval de o secundă între imaginile captate.

La partea din față, ecranul AMOLED găzduiește un senzor de amprentă și camera selfie de 16MP.

Acumulatorul de 4500mAh poate fi încărcat de la 0% la 100% capacitate în doar 47 minute, sistemul SuperDart charging trimițând prin cablul USB-C o putere de până la 50W.

Lista dotărilor este încheiată cu suport dual-SIM, slot microSD și o versiune modificată a firmware-ului ColorOS (dezvoltat de Oppo), bazată pe nucleul Android 11 și interfața Realme UI 2.0.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult