Realme clonează experiența iPhone 14 cu Dynamic Island pe un telefon low-cost

11.03.2023
Realme clonează experiența iPhone 14 cu Dynamic Island pe un telefon low-cost

Introdusă ca un artificiu pentru ascunderea/justificarea decupajului mult prea mare aplicat pe ecranul telefoanelor iPhone 14, experiența Dynamic Island este cel mult redundantă pe un telefon cum este Realme C55.

Destinat piețelor asiatice, Realme C55 vine cu perforație simplă, aplicată în dreptul unicei camere selfie poziționată central. Altfel spus, nu sunt motive concrete pentru introducerea unui Dynamic Island în stilul Apple, care să ocupe din spațiul rezervat în mod normal mesajelor de notificare Android. Cu toate acestea, Realme introduce Mini Capsule, o bară neagră de formă ovală și dimensiune ajustabilă, servind doar la afișarea de informații neesențiale precum viteza de încărcare rapidă, consumul de date mobile și numărul de pași.

În ciuda faptului că așa zisa inovație este o copie evidentă și redundantă a funcției mult mai bine implementată de Apple, Realme insistă că Mini Capsule este o adiție pozitivă la experiența oferită utilizatorilor de Android.

Cât despre telefonul în sine, Realme C55 este un telefon low-cost absolut banal, adresat piețelor asiatice. Modelul vine cu chipsetul Helio G88 și 8GB RAM, 256GB stocare internă și un ecran FHD+ de 6.72 inch, cu rată de refresh la 90Hz. Singurul său atu este viteza de încărcare relativ mare (33W) și acumulatorul de 5000mAh.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult