LG făcea reclamă modelului V60 demonstrând fotografierea femeilor pe sub fustă

25.05.2020
LG făcea reclamă modelului V60 demonstrând fotografierea femeilor pe sub fustă

elefoanele LG nu mai sunt în topurile de vânzări, chiar dacă vin de obicei cu hardware și software competitiv. Se pare că eforturile de promovare ale companiei nu au fost de ajuns pentru a atinge publicul țintă în ultimii ani. Într-o încercare de a atrage atenția, compania a încercat să facă o reclamă mai nonconformistă pe contul de TikTok. demonstrând capabilitățile telefonului LG V60 prin realizarea de fotografii sub fusta unei femei.

Cum promova LG modelul V60

Reclama poate părea inofensivă și cumva în spiritul rețelei TikTok, care se concentrează pe clipuri scurte și amuzante. Problema este însă faptul că violarea inimității este una dintre funcțiile telefonulului prezentată. Practic, folosind atașamentul cu două ecrane al lui LG V60, utilizatorul telefonului poate realiza fotografii cu ambele camere simultan (frontală și principală). Atunci când femeia își dă seama că este fotografiată pe sub fustă atunci când urcă scările, aceasta ia telefonul să vadă.

În loc să vadă fotografiile cu ea, aceasta vede doar selfie-urile realizate cu camera frontală. Înainte de finalul reclamei însă, personajul principal dezvăluie ca avea și fotografiile cu ea.

Într-un alt context, în cazul în care aceasta nu era o reclamă, poate că nu ar fi existat reacții negative. Totuși, fanii LG s-au plâns pe rețelele de socializare spunând că LG Polonia încurajează hărțuirea sexuală a femeilor. Practic, se laudă că acest telefon poate să realizeze fotografii fără ca persoanele fotografiate să știe.

LG Polonia a răspuns prin eliminarea clipului de pe contul de TikTok și publicarea unui mesaj prin care își cere scuze:

„Un clip publicat de LG Polonia nu a respectat procesul de aprobare intern pentru conținutul pe rețele de socializare. Nu s-a ridicat la standardele și nu a respectat politicile LG Electronics și a fost retras imediat. Ne cerem scuze dacă acest clip a ofensat pe cineva. Vom încerca să prevenim astfel de situații în viitor.”

Unde mai poți vedea infama reclamă LG

Puteți urmări clipul original în link-ul de Twitter de mai jos. Acesta a fost salvat și publicat din nou de un fan LG care a văzut clipul original.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult