Samsung a brevetat un stylus care se transformă în suport pentru telefon

09.02.2016
Samsung a brevetat un stylus care se transformă în suport pentru telefon

Stylus-ul S-Pen de la Samsung este deja un accesoriu foarte util pentru cei care încă preferă scrisul de mână, însă compania coreană plănuieşte să adauge alte câteva funcţii în special pentru cei care preferă să consume materiale multimedia pe smartphone. Este vorba despre transformarea acestuia într-un suport pentru telefon folosind un design puţin diferit faţă de cel al versiunilor precedente de S-Pen.

Generaţiile viitoare de smartphone-uri Galaxy Note ar putea integra un stylus care va putea fi îndoit. Acesta ar putea fi folosit pe post de suport acţionând mecanismul după ce este introdus până la jumătate în locaşul din telefon. Telefonul ar putea sta sprijinit de acesta în ambele orientări.

În teorie, acest design nu ar trebui să adauge costuri de producţie prea mari pentru S-Pen, însă mecanismul mobil ar putea fi o slăbiciune pentru acest accesoriu. Se pare că planul este ca stylus-ul să poată fi blocat într-o anume poziţie, lucru care ar complica procesul de producţie. În trecut, Samsung a avut câteva probleme legate de stylus-ul S-Pen de pe smartphone-urile Galaxy Note, cel mai recent incident blocând stylus-ul în telefon atunci când era introdus invers.

Momentan, Samsung nu a făcut niciun anunţ legat de o nouă generaţie S-Pen, însă cel mai devreme am putea vedea un nou accesoriu de acest gen la lansarea următoarei generaţii Galaxy Note. Având în vedere că Samsung abia lansează Galaxy S7 în această primăvară, probabil că lansarea phablet-ului va fi programată pentru luna Septembrie, asemeni anilor trecuţi. Având în vedere că abia a fost înregistrat un brevet pentru acest stylus cu funcţie de stand vertical, probabil că nu va ajunge pe piaţă atât de repede.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult