Samsung anunță Galaxy M14 5G. Prima țară care îl primește este Ucraina

08.03.2023
Samsung anunță Galaxy M14 5G. Prima țară care îl primește este Ucraina

Seria de smartphone-uri Galaxy M este bazată pe design-urile și capabilitățile seriei A, însă oferă câteva modificări cheie realizate pe baza cerințelor piețelor pe care sunt lansate. Astfel, noul Galaxy M14 5G, unul dintre cele mai accesibile smartphone-uri de la Samsung, vine cu o listă de specificații similară cu cea a lui Galaxy A14 5G, care a debutat la CES în ianuarie, însă oferă câteva schimbări cheie, care îl va face mai atractiv pentru piețele pe care va fi disponbil. Una dintre primele țări care primește acest telefon este Ucraina, țară aflată în război cu Rusia, unde aparent, autonomia mai mare este foarte importantă.

Noul Galaxy M14 5G este practic o versiune cu baterie mai mare a lui Galaxy A14

Galaxy M14 5G a fost anunțat oficial în Ucraina și vine cu un design similar cu ceea ce am văzut recent pe Galaxy A14. Avem de a face cu un telefon inspirat de design-ul seriei S23, fără o insulă de cameră și cu trei obiective plasate virtual pe capacul de plastic de pe spate.

La interior, Galaxy M14 5G este echipat cu un chipset Exynos 1330, 4 GB memorie RAM și 64 sau 128 GB stocare internă, cu opțiune de microSD, pentru cei care au nevoie de mai mult. Ecranul este unul cu diagonală mare, 6,6”, cu rezoluție Full HD+. Pentru a atinge un preț mai mic, acest model folosește un panel LCD, nu unul OLED, cu refresh rate la 90 Hz.

Sistemul de camere este bazat pe o cameră principală de 50 megapixeli f/1.8 și două camere secundare de 2 megapixeli: un macro și o cameră de adâncime. Filmarea este limitată la 1080p la 30 de cadre pe secundă, cel mai probabil din cauza procesorului.

Dar unde reușește Galaxy M14 5G să „strălucească” este la capitoul baterie. Telefonul este echipat cu un acumulator intern de 6.000 mAh cu încărcare la 15W prin USB-C. Astfel, cu o configurație hardware mai modestă și o baterie atât de mare, acesta ar putea fi unul dintre cele mai bune telefoane pentru cei care pun preț mai degrabă pe autonomie față de performanță de procesare sau fotografii de top.

Galaxy M14 5G se lansează în Ucraina la prețul de 8.299 grivne (aprox. 1.040 lei) pentru modelul de bază cu 4 GB RAM și 64 GB stocare și 8.999 grivne (1.125 lei) pentru varianta superioară, cu 4 GB RAM și 128 GB stocare. Telefonul este disponibil în trei variante de culoare: două nuanțe de albastru (Navy Blue și Light Blue) și argintiu.

sursa: GSMArena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult