Samsung anunţă profit în scădere, urmând predicţiilor eronate vizând cererea pentru seria Galaxy S6

07.07.2015
Samsung anunţă profit în scădere, urmând predicţiilor eronate vizând cererea pentru seria Galaxy S6

În ciuda modificărilor de design şi ajustările aduse pachetului de aplicaţii, noua serie de telefoane Galaxy S6 şi Galaxy S6 Edge nu pare să fi oprit declinul companiei. Astfel, Samsung estimează pentru lunile aprilie-iunie câştiguri cu până la 4% mai mici decât în perioada similară a anului trecut. Totuşi, acesta va rămâne cel mai mare profit semestrial al companiei după intervalul Q2 2015.

Din prognoza, altfel cam săracă în detalii, reiese şi că în ansamblu veniturile au scăzut cu 8.4% comparat aceleiaşi perioade a anului trecut. Un posibil motiv pentru scăderea abruptă ar putea fi dificultăţile întâlnite în acoperirea cererii pentru modelul Galaxy S6 Edge, cauzată de stocurile de componente insuficiente. Potrivit dezvăluirilor făcute de publicaţia Wall Street Journal, citând surse rămase anonime, compania a avut dificultăţi în ce priveşte ajustarea producţiei la cererea venită din piaţă, cumpărătorii preferând modelul Galaxy S6 Edge în defavoarea variantei Galaxy S6 cu design clasic, fără ecran curbat.

Samsung anunţă profit în scădere, urmând predicţiilor eronate vizând cererea pentru noile modele smartphone

Între timp, profitabila divizie de componente, solicitată inclusiv de producătorii rivali pentru componente care ajung în propriile modele smartphone şi chiar PC-uri, este pe cale să încheie un nou trimestru profitabil, compensând măcar parţial ratarea ţintelor de vânzări cu actuala gamă smartphone.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult