Samsung ar putea grăbi lansarea Galaxy Z Fold5 și Flip5 din cauza lansării Pixel Fold

25.04.2023
Samsung ar putea grăbi lansarea Galaxy Z Fold5 și Flip5 din cauza lansării Pixel Fold

Zvonurile despre Google Pixel Fold circulă de câțiva ani deja, dar în 2023, noul dispozitiv pliabil va ajunge în sfârșit pe piață. Planul Google este să anunțe telefonul în viitorul foarte apropiat și să îl aducă în magazine la vară. Se pare că Samsung a auzit aceste zvonuri și plănuiește un contraatac, mutând lansarea modelelor Galaxy Z Fold5 și Z Flip5 din luna august în iulie, pentru a încerca să taie puțin din elanul modelului concurent de la Google.

Samsung ar putea muta lansarea din august în luna iulie

Există informații care susțin că Google va anunța oficial telefonul chiar săptămâna aceasta, prin intermediul unui clip video, urmat de pornirea precomenzilor pe magazinul său oficial. Mai multe detalii despre telefon ar urma la Google I/O, în timp ce precomenzile de la operatori ar începe spre sfârșitul lunii mai. Lansarea lui Pixel Fold ar putea avea loc pe 27 iunie, în regiunile în care Google vinde oficial dispozitivele sale.

Tradițional, Samsung lansează noile sale pliabile în luna august, înlocuind astfel seria Galaxy Note cu seria Galaxy Z în programul de lansări. Ca o reacție la lansarea celor de la Google, Samsung ar putea muta evenimentul Unpacked pentru noile modele Z Fold5 și Z Flip5 în ultima săptămână din luna iulie, pentru a nu permite modelului Google să câștige prea mult teren în vânzări înainte de debutul modelelor sale. Acestea ar putea fi astfel disponibile la vânzare încă de la începutul lunii august, în loc de sfârșitul lunii, conform SamMobile.

Zvonurile despre noile dispozitive de la Samsung vorbesc despre upgrade-uri de hardware intern și poate un nou design al balamalei, care să permită plierea completă a dispozitivelor. Deși Samsung a fost prima companie majoră care a dus pliabile pe piață, design-ul acestora a rămas în urmă, concurenții reușind să ofere telefoane care se pliază complet încă de la primele generații. Zvonurile despre integrarea unui S-Pen în modelul Galaxy Z Fold5 au fost deja infirmate, iar modelul Galaxy Z Flip5 ar putea fi livrat cu un ecran mai mare, dar cu puține alte diferențe importante.

Ambele ar folosi Snapdragon 8 Gen 2, pe când modelul de la Google ar folosi Google Tensor G2, un procesor dezvoltat de Samsung și lansat anul trecut pe generația Pixel 7. Acesta oferă performanță de mid-range, nu de flagship. În ciuda acestui aspect, prețul lui Pixel Fold este așteptat să fie unul mare, în jurul a 1.800 de dolari americani, același preț pre care Samsung îl cere în general și pentru modelele Fold.

sursa: SamMobile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult