Samsung ar putea renunța la S22 „Ultra” în favoarea Galaxy S22 Note

13.12.2021
Samsung ar putea renunța la S22 „Ultra” în favoarea Galaxy S22 Note

Samsung renunță la seria de smartphone-uri Galaxy Note, însă nu va renunța complet și la branding-ul care i-a adus succes în anii precedenți pe piața de telefoane de productivitate. Deja știm că varianta de top a seriei Galaxy S22 va folosi un S-Pen integrat în corpul telefonului, iar design-ul său este similar cu ceea ce am văzut anul trecut pe Galaxy Note 20 Ultra. Se pare însă că Samsung va încerca să combine astfel cele două serii, telefonul urmând a renunța la sufixul „Ultra”, în favoarea numelui Galaxy S22 Note.

Galaxy S22 Note pare să fie modelul care unește cele două serii de telefoane de la Samsung

Astfel, seria Galaxy S22 va fi formată, din nou, din trei modele, doar că modelul superior va fi mai degrabă „înfrățit” cu variantele din seria Note, decât cu S21 Ultra de anul trecut. Galaxy S22 „standard” este așteptat cu un design similar cu cel de anul trecut, cu un spate din plastic și ecran chiar mai mic, în timp ce Galaxy S22+ ar putea rămâne aproape neschimbat din punct de vedere al design-ului exterior. Ba chiar și acesta ar putea adopta „glasstic”, capacul de plastic pe care l-am văzut pe Galaxy S21 în 2021.

Galaxy S22 Note ar putea fi însă modelul care iese din tipare. Modulul de cameră pare deja să fie foarte diferit în design față de S21, în timp ce integrarea stylus-ului S-Pen este o premieră pentru seria S de la Samsung. Anterior, Galaxy S22 Ultra a fost singurul alt model S compatibil cu un stylus, însă acesta nu putea fi stocat în telefon.

Toate cele trei smartphone-uri sunt așteptate însă în două variante, cu procesor Snapdragon 8 Gen 1 sau Exynos 2200. Specificațiile tehnice sugerează că cele două procesoare sunt similare, însă zvonurile spun că modelul Samsung ar putea avea un procesor grafic mai performant. Acesta este dezvoltat în parteneriat cu AMD și este bazat pe arhitectura RDNA2, aceeași pe care o întâlnim deja pe plăcile grafice Radeon 6000 de pe PC, pe consolele Xbox Series și PlayStation 5, dar și pe consola Steam Deck, sau mașinile Tesla.

Lansarea seriei Galaxy S22 este așteptată la începutul anului 2022, probabil prin luna februarie. Pentru ianuarie, Samsung pare să pregătească lansarea lui Galaxy S21 FE, un „flagship de buget”, care a fost amânat câteva luni din cauza crizei de semiconductori.

sursa: Android Headlines

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult