Samsung are dificultăţi cu fabricarea telefoanelor Galaxy S5

26.03.2014
Samsung are dificultăţi cu fabricarea telefoanelor Galaxy S5

Apple a păţit la fel cu telefonul iPhone 5, iar acum este rândul telefonului Galaxy S5 să fie ţinta zvonurilor alarmiste, acuzând calitatea îndoielnică a componentelor folosite de Samsung.

Primele temeri privind posibila amânare a lansării telefonului Galaxy S5 în magazine au apărut după zvonurile publicate în presa sud-coreeană, acuzând dificultăţi în producerea senzorului de amprente pentru Galaxy S5. Recent, alte probleme au fost descoperite la procesul de fabricare a lentilelor pentru camera foto şi apoi alinierea corectă a acestora cu senzorul de imagine.

Samsung are dificultăţi cu fabricarea telefoanelor Galaxy S5

De parcă problemele descoperite deja nu erau de ajuns, una din fabricile folosite pentru producerea telefonului Galaxy S5 a luat foc împreună cu o bună parte din stocul de componente, punând şi mai mult la îndoială capacitatea companiei de a aproviziona pieţele de desfacere internaţionale.

Chiar dacă  producătorul sud-coreean face eforturi pentru depăşirea acestor obstacole, planurile companiei privind stocurile de telefoane Galaxy S5 disponibile la momentul lansării au fost cu siguranţă afectate, încât din comanda iniţială de 5-7 milioane unităţi ar putea fi livrate numai 4-5 milioane exemplare Galaxy S5. Rămâne de văzut dacă Samsung va putea gestiona stocurile disponibile suficient de bine pentru ca problemele de aprovizionare să nu fie resimţite de cumpărătorii finali.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult