Samsung Galaxy J5 şi J7 ar putea ţinti spre segmentul mid-range premium

17.05.2017
Samsung Galaxy J5 şi J7 ar putea ţinti spre segmentul mid-range premium

Seria de smartphone-uri Galaxy J de la Samsung are din ce în ce mai mult succes, în special datorită raportului performanţă-preţ. Faptul că modelele din gama J se găsesc în ofertele operatorilor la preţuri foarte atrăgătoare alături de un contract este de asemenea un bonus, iar anul acesta Samsung va încerca să adauge pe variantele noi mai multe funcţii „premium”, care se regăseau până în prezent pe modelele mai scumpe, afirmă zvonurile.

Noi detalii neoficiale despre modelele Galaxy J5 şi Galaxy J7 sugerează că vor beneficia de construcţie premium, hardware mai puternic şi baterii de dimensiuni mari, alături de camere foto performante.

Modelul Galaxy J5 va beneficia de un spate metalic, un display sAMOLED de 5,2” cu rezoluţie HD (1280 x 720 pixeli), camere foto de 13 megapixeli (cu obiectiv f/1.7 pe spate şi cu f/1.9 şi blitz pe partea din faţă), procesor octa-core la 1,6 GHz (modelul precedent beneficia de un quad-core la 1,2 GHz), 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare şi un acumulator de 3.000 mAh.

Varianta superioară, Galaxy J7, va ţinti spre specificaţii hardware demne de categoria mid-range premium. Acesta păstrează construcţia metalică a „fratelui” mai mic, însă beneficiază de un display de 5,5” cu rezoluţie Full HD (1920 x 1080 pixeli), chipset octa-core la 1,6 GHz, 3 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare, acumulator de 3.600 mAh şi aceleaşi camere foto performante precum J5.

Ambele modele vor beneficia de modem LTE Cat. 6 cu capabilităţi VoLTE şi VoWiFi, senzor de amprentă integrat în butonul Home şi Android Nougat pre-instalat. Preţurile neoficiale pentru aceste modele sunt de 279 euro pentru Galaxy J5 şi 339 euro pentru Galaxy J7. Anunţul oficial este aşteptat în luna iunie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult