Când apare Samsung Note 20 și ce preț va avea la lansare

25.05.2020
Când apare Samsung Note 20 și ce preț va avea la lansare

Cum arată Galaxy Note 20 și cu ce preț se lansează. Detalii de ultim moment obținute din surse apropiate companiei sud-coreene.

Cu Galaxy S20 Ultra deja lansat cu un ecran de 6.9 inch, putem doar să ne întrebăm cât de mult mai poate Samsung să forțeze limitele cu Galaxy Note 20, modelul optimizat pentru interacțiune prin accesoriul S Pen fiind recunoscut în mod tradițional drept cel mai mare telefon din gama Samsung.

Ei bine, Samsung pare că a „redus” seria Galaxy Note la statutul de „variantă cu S Pen” a celui mai premium model din seria Galaxy S, în cazul de față, modelul Galaxy S20 Ultra.

Potrivit ultimelor zvonuri, Galaxy Note 20 va păstra neschimbată diagonala de 6.9 inch, ecranul cu margini curbate primind o perforație la partea centru-sus, în dreptul camerei foto prevăzută cu o singură lentilă.

Însă mult mai controversat ar putea noul camera-bump folosit de Samsung pentru acomodarea camerei foto principale. Potrivit randărilor generate pe baza unor schițe obținute din „surse sigure”, Galaxy Note 20 va avea unul dintre cele mai voluminoase (și urâte) ornamente pentru camera foto din industrie, Samsung decizând să meargă înainte cu un design de carcasă cât mai suplu, ignorând cu totul cerințele camerei foto, presupunând cumva că fanii pasionați de fotografie vor fi așa de mult încântați de performanțele foto încât să accepte compromisul făcut.

Samsung Note 20, cu și mai multă tehnologie

Venind după modelul Galaxy S20 Ultra, deja lăudat pentru performanțele sale foto de invidiat, este clar că Samsung nu poate face minuni cu Galaxy Note 20, singura alternativă rămânând ca sud-coreenii să înghesuie și mai multă tehnologie în detrimentul scopului estetic, deja atins cu actualul model „Ultra”. Astfel, Samsung Note 20 pare că va prelua o versiune ușor îmbunătățită a camerei foto prevăzută cu senzor de 108 megapixeli și senzori secundari de 48, respectiv 12 megapixeli. Ar putea fi vorba despre includerea unui sistem autofocus mai performant, bazat pe tehnologie laser, blitz-LED mai puternic, sau un mod de captură pe care nu îl găsim la nici un telefon din actuala serie S20.

Revenind la partea de design, Galaxy Note 20 apare cu o ramă îngustă în jurul ecranului, spate cu forme curbate și un slot S Pen repoziționat în colțul stânga-jos al carcasei (a modelul Galaxy Note 10 Plus, se află pe colțul dreapta-jos). Similar, tastele Power și Volum sunt mutate pe partea dreaptă a ramei laterale.

Potrivit schițelor obținute pe căi neoficiale, Galaxy Note 20 Plus vine într-o carcasă cu dimensiuni 65 x 77.2 x 7.6mm, telefonul fiind puțin mai lung și mai subțire decât modelul Note 10 Plus (162.3 x 77.2 x 7.9mm), dar și decât modelul S20 Ultra (8.8mm). Totuși, poate mai relevantă este grosimea măsurată de la nivelul camerei foto: 10.7mm.

Când vine vorba despre procesor, informații neoficiale sugerează că modelele echipate cu procesoare Qualcomm vor păstra modelul Snapdragon 865, în timp ce modelele cu Exynos, din Europa, vor folosi noul Exynos 992, o revizie hardware menită să îndrepte câteva dintre problemele care au apărut la seria Galaxy S20.

Ce ar putea fi însă complet nou pe modelul Galaxy Note20+ este un modul de stocare ultra-rapidă. Este vorba despre UFS3.1, care ar putea transfera fișiere mari cu viteze de patru ori mai mari decât un telefon cu UFS3.0, precum Galaxy S20 Ultra. Se zvonește că aceste module ar putea fi dezvoltate în variante 128, 256 și 512 GB.

Având în vedere grosimea redusă a carcasei, este puțin probabil ca Galaxy Note20+ să primească un acumulator mult mai mare decât telefoanele din seria Galaxy S20, mai ales că în corpul carcasei trebuie să încapă și accesoriul S Pen. Având în vedere istoria pe care Samsung o are cu acumulatorii seriei Note, ar trebui să ne așteptăm la o capacitate mai mică decât cei 5000 mAh de pe S20 Ultra, dar nu cu mult.

Când apare și ce preț va avea Galaxy Note 20  la lansare

Potrivi zvonurilor circulate până acum, Samsung va lansa seria Galaxy Note 20 în luna august. Tradițional, cel mai nou model Note de top este cu 100 dolari mai scump decât cel mai recent model S, așa că am putea vedea un preț care pornește de la 1500 dolari americani și urcă spre 1700 dolari, pe măsură ce sporim capacitatea de stocare internă. Din păcate, la acest nivel de preț mai putem vorbi despre competitivitate, telefoanele Galaxy Note 20 la fel de scumpe (sau mai scumpe) decât cele mai „prețioase” telefoane Apple. Mai grav, Samsung pare că-și va concura propria ofertă de telefoane pliabile, lăsând cumpărătorii să aleagă între designul „tradițional” al seriei Galaxy Note 20 și oferta mult mai interesantă de telefoane pliabile. Astfel, cumpărători ar putea alege una dintre cele două serii, sau niciuna, dacă bugetul disponibil nu se ridică la nivelul pretențiilor emise de Samsung, sau pare mai bine cheltuit pe unul dintre produsele companiilor rivale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult