Samsung Galaxy Note 6: o listă neoficială cu specificaţiile tehnice

21.04.2016
Samsung Galaxy Note 6: o listă neoficială cu specificaţiile tehnice

În ultima perioadă am tot auzit zvonuri despre Galaxy Note 6, următorul phablet al companiei coreene Samsung. Deşi abia am primit noile Galaxy S7 şi S7 edge, se pare că planurile pentru seria Note sunt deja într-un stadiu destul de avansat, fiind cunoscute aproape toate detaliile despre noul model. De curând a început să circule o listă cu specificaţii tehnice aproape completă, care nu este deloc surprinzătoare şi pare să se alinieze cu zvonurile de până acum.

Se pare că noul Galaxy Note 6 va veni cu un display de 5,7” bazat pe tehnologia Super-AMOLED Samsung şi va păstra rezoluţia QHD (2560 x 1440 pixeli). Probabil că îmbunătăţirile la acest capitol faţă de generaţia precedentă vor fi minore, asemeni diferenţei între Galaxy S6 şi S7. Chipset-ul Exynos 8890 Octa, care a debutat pe Samsung Galaxy S7 va reveni şi pe Note 6, însă acesta va fi disponibil doar pe anumite modele, în anumite regiuni fiind înlocuit cu Snapdragon 820 de la Qualcomm.

Memoria RAM de 6 GB DDR4 pare să fie marea noutate a acestui terminal, întrucât camera foto principală de 12 megapixeli şi cea frontală de 5 megapixeli sunt neschimbate de la S7. Alte noutăţi ar fi locaşul pentru cartele microSD, utilizarea unei noi generaţii de Gorilla Glass pe ambele părţi şi rezistenţă la apă şi praf cu certificare IP68. Din detaliile disponibile, se pare că Galaxy Note 6 va fi o versiune mai mare a lui Galaxy S7, cu suport pentru S-Pen şi cu mai multă memorie RAM, lucru care va fi apreciat de către cei care folosesc aplicaţii mai pretenţioase.

Galaxy Note 6 – Specificaţii tehnice

  • Dimensions: 153 x 75 x 7.8mm
  • Display: 5.7-inch Super-AMOLED with 1440 x 2650 pixel resolution (that’s Quad HD, or 2K)
  • Operating System: Android 6.1+ Marshmallow
  • Processor: Qualcomm MSM8996 Snapdragon 820 / Exynos 8890 Octa
  • RAM: 6GB RAM
  • Camera: 12MP back-facing camera – 4K video recording abilities
  • Front-facing camera: 5-megapixel
  • Battery: 3,100mAh
  • Internal Storage: 132, 64GB, 128GB, microSD card slot for storage expansion
  • Special Features: Fingerprint scanner, Corning Gorilla Glass 5 front and back panels, curved glass edges on rear, IP68 water/dust resistance

Lansarea telefonului este programată pentru luna septembrie, la fel ca şi în anii precedenţi, probabil în jurul convenţiei IFA din Berlin. Aceste informaţii nu au fost confirmate în mod oficial. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult