Samsung Galaxy S21, livrat cu baterii chinezești

06.10.2020
Samsung Galaxy S21, livrat cu baterii chinezești

Deși deține propria fabrică de acumulatori, Samsung ar fi ales un furnizor din China pentru livrarea acumulatorilor destinați următorului flagship Galaxy S21.

Din rolul de producător smartphone cu acoperire globală, Samsung apelează deja serviciile mai multor furnizori de acumulatori. Strategia de a nu fi propriul furnizor unic de acumulatori, prin divizia Samsung SDI, este motivată atât pe criterii de costuri, dar și disponibilitate a stocurilor. Pur și simplu, în anumite situații este mai eficient să procuri componentele necesare de la furnizori externi, decât să le produci în fabricile proprii.

Telefoanele Galaxy S21, livrate cu acumulatori de 4000 și 5000 mAh

În cazul de față, furnizorul de acumulatori selectat pentru seria Galaxy S21 ar fi Amperex Technology Limited, un producător chinez care a mai colaborat și în trecut cu Samsung. Cel mai probabil, acesta va suplimenta doar livrările de acumulatori produși în fabricile Samsung SDI, asigurând că stocurile de componente nu vor limita în niciun fel activitatea de producție.

Galaxy S21

Pe scala ierarhică, Amperex deține 17.1% din piața globală de acumulatori, urmată de Samsung SDI cu 28.4 % cotă de piață și LG Chem, cu 19.5%.

Teoretic, brandul de acumulator folosit nu ar trebui să influențeze în niciun fel performanțele resimțite, toate componentele folosite trecând printr-un proces de validare extrem de strict. Astfel, modelul standard Galaxy S21 vine cu acumulator de 4000mAh, în timp ce versiunea S21 Ultra se alege cu acumulator de 5000mAh, sau 4500-4800mAh (după alte zvonuri).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult