Samsung Galaxy S7 ar putea fi singurul smartphone cu Snapdragon 820

18.12.2015
Samsung Galaxy S7 ar putea fi singurul smartphone cu Snapdragon 820

Snapdragon 820 se anunţă a fi cel mai important chipset pentru smartphone-uri în 2016, multe companii pregătind comenzi către Qualcomm pentru a le integra în noile lor produse high-end. Cu toate acestea, este posibil ca în prima jumătate a anului viitor să nu vedem foarte multe  produse bazate pe acest procesor, întrucât există informaţii despre o posibilă exclusivitate temporară pentru dispozitivele Samsung.

Au apărut în ultimele luni destule zvonuri despre existenţa mai multor versiuni de Galaxy S7, o parte dintre acestea fiind realizate în jurul unui chipset Snapdragon 820. Qualcomm produce acest model în fabricile Samsung, iar înţelegerea dintre cele două companii pare să includă si o cauză de exclusivitate cu un termen de expirare. Samsung ar putea anunţa Galaxy S7 la începutul anului 2016 şi probabil că se aşteaptă să vândă multe unităţi până în luna aprilie, întrucât se vehiculează că atunci va expira înţelegerea cu Qualcomm.

Acest lucru înseamnă că din luna aprilie restul de producători de smartphone-uri nu vor putea să lanseze (nu este clar dacă pot anunţa) produse bazate pe Snapdragon 820. Înainte de luna aprilie sunt aşteptate anunţuri din partea Sony, HTC şi LG cu referire la noile lor smartphone-uri high-end. În cazul în care nu vor primi acces la noul Snapdragon, este posibil ca aceste modele să folosească generaţia actuală de chipset-uri, 810, să aleagă un model inferior, sau chiar să caute alternative de la alţi producători. Chipset-urile mobile de la Intel şi MediaTek au crescut în popularitate în ultimii ani, acestea oferind performanţă ridicată la un preţ scăzut, însă niciun model nu se ridică la nivelul variantelor high-end de la Qualcomm. Având în vedere această situaţie, este posibil ca Samsung Galaxy S7 să fie cel mai puternic telefon de pe piaţă pentru o perioadă îndelungată.

Se pare că Samsung se bazează pe faptul că majoritatea clienţilor caută performanţă brută de la smartphone-urile de top. Modelele precum HTC One A9 şi LG G4 au demonstrat însă că nu este obligatoriu necesar să realizezi un smartphone ultra-performant pentru a fi apreciat de către utilizatori. Vom afla cu certitudine dacă această exclusivitate pentru Samsung este într-adevăr reală fie la CES, fie la MWC, unde sunt aşteptate anunţuri noi de smartphone-uri din partea producătorilor importanţi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult