Samsung lansează Galaxy Note 4 în Coreea mai devreme

Samsung lansează Galaxy Note 4 în Coreea mai devreme

Samsung a dezvăluit că va aduce pe piaţă modelul Galaxy Note 4 mai devreme decât plănuia iniţial. Motivul pentru această decizie pare să fie lansarea noilor smartphone-uri iPhone 6 şi 6 Plus, ale căror vânzări s-au dovedit a fi mai de succes decât se aştepta Apple, dar şi compania coreană. Astfel, noul phablet Samsung va debuta în Coreea de Sud în zilele următoare şi nu în octombrie cum a fost anunţat iniţial.

Galaxy Note 4 va fi disponibil la sfârşitul acestei luni la toţi cei trei operatori din Coreea, SK Telecom, KT şi Uplus, şi va ajunge în restul lumii în luna octombrie. În primele 30 de zile de după lansare, Samsung speră să livreze 15 milioane de unităţi ale phablet-ului. Stocul care va fi disponibil în primul weekend va atinge 3,75 milioane de bucăţi, un număr mult mai mic decât a reuşit Apple să vândă zilele trecute.

Comparând cu numărul de unităţi de Note 3 vândute anul trecut, Samsung pare să estimeze o creştere foarte mare a vânzărilor anul acesta. În timp ce se aşteaptă să vândă 15 milioane de telefoane Note 4 într-o singură lună, anul trecut a reuşit să vândă doar 10 milioane în două luni. Ce-i drept, noul va veni la un preţ mai scăzut decât predecesorul său, fiind cel mai ieftin din gamă de până acum.

Originalul Note se vindea în Coreea de Sud fără contract la un preţ echivalent cu 960 de dolari, în timp ce Note 2 şi Note 3 au venit la preţul de 1040 de dolari. Noul Galaxy Note 4 va veni la 920 de dolari, fiind o caracteristică importantă, având în vedere preţul noilor smartphone-uri de la Apple şi faptul că în general electronicele sunt mai scumpe în Asia.

Galaxy Note 4 se va lansa în Europa la începutul lunii octombrie, cum era plănuit iniţial, iar preţul său va începe de la 699 de euro fără contract. Varianta destinată pieţei americane se va lansa pe 14 octombrie şi va porni de la preţul de 826 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult