Samsung, motivul pentru care telefoanele iPhone vor avea o durată a bateriei îmbunătățită

15.11.2023
Samsung, motivul pentru care telefoanele iPhone vor avea o durată a bateriei îmbunătățită

Viitoarele telefoane iPhone ar putea avea o durată de viață a bateriei semnificativ îmbunătățită, mulțumită unei noi tehnologii OLED dezvoltate de Samsung. Se așteaptă ca această tehnologie să debuteze pe modelul iPhone 18, mai exact în 2026.

Compania sud-coreeană Samsung a fost în centrul zvonurilor privind realizarea ecranelor OLED noi pentru Apple, care ar putea oferi o viață mai lungă a bateriei pentru viitoarele modele iPhone. Conform rapoartelor, Samsung plănuiește să integreze un material nou în procesul de producție a ecranelor OLED, reducând astfel consumul de energie.

Daejeong Yoon, director adjunct la UBI Research, a dezvăluit planurile celor de la Samsung pentru ecranele cu tehnologie OLED. Se pare că divizia de display-uri a celor de la  Samsung lucrează la dezvoltarea de materiale fosforescente albastre pentru a îmbunătăți producția de lumină în ecranele OLED. Informația a fost împărtășită în cadrul Seminarului Analistilor UBI Research din H2 2023, ținut la Seoul.

Cum va oferi ecranul OLED o durată a bateriei îmbunătățită

Zvonurile indică faptul că aceste noi materiale fosforescente albastre vor fi incorporate într-un set de componente denumit B1. În prezent, gama de display-uri Samsung folosește materiale fosforescente roșii și verzi.

Dacă zvonurile sunt adevărate, înlocuirea materialelor fluorescente cu cele fosforescente albastre ar putea crește luminozitatea și eficiența energetică în viitoarele panouri OLED. Cu alte cuvinte, noua tehnologie OLED Samsung ar putea însemna un ecran mai luminos, dar cu o viață mai lungă a bateriei.

Se zvonește că iPhone 16, care ar putea apărea în 2024, ar putea fi echipat cu un panou OLED cu setul de materiale M14 al Samsung. Urmând acest model, iPhone 17 ar putea veni cu un display construit din aceleași componente. Marele debut al noii tehnologii OLED Samsung va avea loc odată cu lansarea iPhone 18, anticipată pentru a doua jumătate a anului 2026. Astfel, pasionații Apple vor trebuie să așteptă încă trei ani pentru a ”pune mână” pe această tehnologie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult