Samsung, nu Apple, ar putea lansa telefonul fără butoane fizice în viitorul apropiat

15.09.2022
Samsung, nu Apple, ar putea lansa telefonul fără butoane fizice în viitorul apropiat

Chiar dacă Apple este compania recunoscută că an de an mai scoate câte o componentă din telefoanele sale, dorind probabil ca acestea să fie construite cândva dintr-o singură bucată de metal, neîntreruptă, și alte companii au încercat de-a lungul timpului să renunțe la anumite componente. În timp ce Apple abia a renunțat acum la cartela SIM pe anumite modele de iPhone, Samsung s-ar pregăti de telefonul fără butoane fizice, conform celor mai noi zvonuri publicate de pe Twitter.

Un model Galaxy S din viitorul apropiat ar putea renunța complet la butoane fizice

Acest concept de telefon fără butoane și fără port-uri nu este tocmai nou. În urmă cu câțiva ani, Vivo și Meizu au realizat dispozitive concept cu astfel de design, care renunța la port-uri fizice și la butoane. De altfel, inclusiv Huawei a lansat în urmă cu trei Huawei Mate 30 Pro, un telefon cu ecran curbat peste margine, fără butoane de volum fizice. Acesta includea doar un buton Power.

Conform OreXda, un leaker de pe Twitter, Samsung ar plănui să creeze un telefon cu ecran complet, neîntrerupt de niciun decupaj, care să acopere întreaga parte frontală și chiar lateralele dispozitivului. Acesta ar renunța la butoanele fizice de volum și butonul power, în favoarea unor butoane virtuale, poziționate pe marginea ecranului.

Putem intui deja de ce mulți utilizatori vor crede că aceasta nu este o idee bună, întrucât au mai fost astfel de tentative eșuate în trecut. Inclusiv butoanele fizice cu senzor de presiune, fără apăsare mecanică, s-au dovedit a fi nepotrivite pentru o experiență bună de utilizare.

Conform sursei, planul nu este ca acest concept de telefon să se lanseze anul viitor, odată cu seria S23, ci mai târziu, probabil peste încă doi ani. Acesta ar putea fi modelul S23, sau poate un concept original de telefon, dedicat pieței din Coreea de Sud.

sursa: Twitter

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult