Samsung pregăteşte Galaxy A9, un nou mid-range premium

09.11.2015
Samsung pregăteşte Galaxy A9, un nou mid-range premium

Gama mid-range premium Galaxy A de la Samsung se va îmbogăţi cu un nou model de tip phablet. Acesta va purta numele Galaxy A9 şi va integra un display de dimensiuni mari, însă nu este clar cât va măsura în diagonală. Se pare că acesta va înlocui în ofertă actualul model de top al seriei, Galaxy A8, oferind componente mai puternice din generaţii mai noi şi este aştptat să apară pe piaţă foarte curând.

Informaţiile despre Galaxy A9 au apărut pe site-ul indian Zauba, care monitorizează traficul de componente ale porturilor din această ţară. În trecut, alte smartphone-uri de la Samsung şi alte companii au fost depistate înainte de lansare folosind acest tip de date. Compania coreană are în India o divizie de testare, trimiţând modele încă nelansate pentru a evalua calitatea produselor în utilizare obişnuită.

Conform listărilor de pe Zauba, noul smartphone ar putea integra fie un display de 5,5”, asemeni modelului Galaxy A8, fie unul de 6”. Se pare că încă nu a fost stabilită dimensiunea finală a lui Galaxy A9, sau poate că Samsung va încerca să lanseze două variante: una obişnuită şi una mai mare, probabil încadrată în categoria „plus”.

Specificaţiile tehnice neoficiale ale dispozitivului circulă de câteva săptămâni pe internet, acestea fiind depistate în listările software-ului de testare AnTuTu benchmark. Acestea sugerau un chipset Snapdragon 620 de la Qualcomm, un display de 5,5”, 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare intern. De asemenea, sistemul de operare folosit în acel moment era Android 5.1.1, însă este posibil să vedem modelul final de Galaxy A9 livrat cu Android 6.0 Marshmallow.

Samsung Galaxy A9 este aşteptat spre finalul lunii noiembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult