Samsung prezintă Galaxy Core Lite, un nou smartphone cu suport LTE

10.06.2014
Samsung prezintă Galaxy Core Lite, un nou smartphone cu suport LTE

Samsung a anunţat un nou telefon cu Android din gama Galaxy Core. Noul model Galaxy Core Lite este un model entry-level cu suport pentru conexiuni LTE de internet mobil şi ecran de 4.7„.

Fără pretenţii de a egala performanţele top-ului de gamă Galaxy S5, terminalul dispune totuşi de CPU quad-core (nuclee Cortex-A7 la 1.2GHz) din seria Snapdragon 400 şi 1GB memorie RAM, suficient cât să putem rula în bune condiţii majoritatea aplicaţiilor uzuale pentru Android. Din păcate rezoluţia WVGA (800×480) întinsă pe ecranul cu diagonală 4.7″ este cam mică pentru un smartphone lansat la jumătatea anului 2014, claritatea imaginii având cu siguranţă de suferit.

Samsung prezintă Galaxy Core Lite

Pe spatele carcasei cu design practic identic modelului Galaxy Core LTE cu ecran de 4.5″ găsim o cameră foto de 5MP, însoţită de blitz LED. Sub capacul detaşabil găsim un acumulator de 2000mAh,  slot-ul pentru cartelă SIM şi cel microSD, util pentru extinderea memoriei interne limitată la 8GB.

Samsung Galaxy Core Lite

Deşi telefoane mai vechi cum este Galaxy Ace Style au fost actualizate deja la versiunea Android 4.4, Samsung livrează modelul Galaxy Core Lite împreună cu versiunea Android 4.3.

Probabil singurul detaliu care ar mai putea să impresioneze la noul Galaxy Core Lite, în afara suportului pentru conexiuni LTE, ar putea fi preţul de achiziţie. Din păcate preţul de aproximativ 195 euro, anunţat pentru cumpărătorii din Taiwan, nu prea se potriveşte cu pretenţiile emise de lista cu specificaţii. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult