Samsung vrea să includă conectivitate prin satelit și pe chipseturi Exynos din gama mid-range

24.02.2023
Samsung vrea să includă conectivitate prin satelit și pe chipseturi Exynos din gama mid-range

După ce Apple a anunțat conectivitate prin satelit pentru gama iPhone, dezvoltatorii de chipseturi au intrat într-o cursă contra cronometru pentru includerea acestei dotări pe cele mai noi modele de telefoane cu Android.

Planul inițial era pentru rezervarea conectivității prin satelit pentru telefoane Android din gama premium și, cu multe limitări. Astfel, pe modele flagship bazate pe Snapdragon 8 Gen 2 am putea trimite și recepționa mesaje SMS prin satelit, dacă conexiunea la rețelele terestre de telefonie mobilă nu este disponibilă.

Deși chipseturile Qualcomm sunt întâlnite pe milioane de telefoane cu Android, conectivitatea prin satelit a fost anunțată mai întâi de rivalul Apple, ca o exclusivitate pentru posesorii de telefoane iPhone 14. Între timp, Google, Samsung și Huawei au anunțat propriile implementări ale acestui serviciu, adăugat pe modele selectate de telefoane cu Android.

La nivel de bază, funcționalitatea pentru dispozitive mid-range urma să fie limitată la alertarea serviciilor de urgență și schimburi de mesaje text cu operatorii acestora.
Spre deosebire de implementarea oferită pe iPhone 14, Samsung încearcă să oferă o funcționalitate mult mai avansată, noua generație Exynos Modem 5300 promițând inclusiv suport pentru trimiterea de imagini și mesaje audio. În orice caz, așteptarea de câteva minute pentru trimiterea unui SMS către numerele de urgență ar putea fi eliminată.

Samsung Electronics spune că tehnologia noului modem respectă pe deplin protocoalele la nivel mondial, cum ar fi 3rd Generation Partnership Project. Prin urmare, toate smartphone-urile care folosesc Exynos Modem 5300 sau hardware compatibil cu standardul 6G vor fi putea accesa și conectivitatea prin satelit, limitările exacte depinzând de particularitățile chipsetului folosit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult