Seria Galaxy S22 ar putea folosi senzori de 200 megapixeli RGB și 50 megapixeli RGBW

02.08.2021
Seria Galaxy S22 ar putea folosi senzori de 200 megapixeli RGB și 50 megapixeli RGBW

Modelele Samsung din gama Galaxy S21 au reprezentat mai degrabă o îmbunătățire a design-ului și capabilităților introduse cu un an în urmă, decât dispozitive care să aducă un upgrade semnificativ. Se pare însă că S22 va reprezenta un salt mai mare în, în special la capitolul foto. Deja se zvonește că vom vedea prima cameră de 200 megapixeli pe modelul Galaxy S22 Ultra și că acesata va folosi un sistem de stabilizare realizat în parteneriat cu Olympus, însă și modelele S22 și S22+ ar putea primi un nou senzor, de 50 megapixeli, pe format RGBW.

Toate modelele Galaxy S22 ar putea primi un upgrade semnificativ pentru camera principală

Conform Ice Universe, unul dintre cei mai longevivi „leakeri” care prezintă des informații despre Samsung, compania va anunța doi noi senzori foto din gama ISOCELL. Primul va fi chiar cel de 200 megapixeli, care probabil că va înlocui senzorul principal de 108 megapixeli de pe următorul model „Ultra” de la Samsung, în timp ce al doilea va fi un senzor de 50 megapixeli. Acesta din urmă va folosi un format al pixelilor RGBW, o tehnologie care nu este tocmai nouă. Huawei a folosit astfel de senzori de la Sony pe telefoanele sale, subpixel-ul al patrulea, alb, fiind folosit pentru a crește cantitatea de lumină pe care o captează senzorul.

Având în vedere că Galaxy S20 și 20+ și modelele S21 și 21+ au folosit în mare parte aceiași senzori de 12 megapixeli, acest nou senzor de 50 megapixeli ar putea fi folosit pentru camera principală de pe S22 și S22+. Acest lucru ar putea însemna că vom primi și un upgrade la nivelul camerei cu zoom de pe aceste modele, aceasta fiind până acum bazată pe un senzor de 64 megapixeli cu crop pentru zoom 3x. Tot acel senzor era folosit și pentru filmări 8K. Dacă senzorul principal va dispune de rezoluție destulă pentru filmare 8K, probabil că Samsung va integra și un obiectiv cu zoom real.

Senzorii RGBW nu sunt tocmai noi pe piață, fiind folosiți de către Huawei pe modelul P8 încă din 2015. Totuși, nu foarte multe companii îi folosesc pentru că au și anumite dezavantaje, nu doar avantaje. De exemplu, fotografiile realizate pe Huawei P30 Pro sau Mate 30 Pro echipate cu senzor RGBW aveau o tentă gălbuie a culorilor, pe care Huawei a rezolvat-o prin actualizări software în timp.

via GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult