Seria Samsung Galaxy S24, pregătită să suporte Ultra HDR

31.10.2023
Seria Samsung Galaxy S24, pregătită să suporte Ultra HDR

Se așteaptă ca viitoarea serie de Galaxy S de la Samsung să includă modelele Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra, cu lansarea anticipată pentru începutul anului 2024.

În ultimele luni, numeroase detalii, inclusiv specificații cheie ale seriei Galaxy S24, au apărut pe internet, iar recent, un nou leak oferă informații despre caracteristicile display-ului pe care aceste modele le-ar putea avea.

Potrivit unei postări pe platforma de socializare X (anterior Twitter), realizată de leaker-ul Ice Universe (@UniverseIce), se pare că seria Galaxy S24 va suporta vizualizarea HDR pentru fotografii în galeria sa, o caracteristică asemănătoare cu Ultra HDR, introdusă odată cu Android 14 în acest an. Această caracteristică va îmbunătăți semnificativ experiența vizualizării fotografiilor pe dispozitive, asigurând că luminozitatea, contrastul și gama de culori a imaginilor rămân neschimbate atunci când sunt vizualizate din galerie, spre deosebire de ceea ce oferă gama de afișare SDR.

Galaxy S24 s-ar lansa în prima lună din 2024

Într-o altă postare, același tipster susține că seria Galaxy S24 a intrat în etapa de producție în masă, cu o lansare probabilă pe piață între mijlocul și sfârșitul lunii ianuarie. Cu toate acestea, un raport recent de la Sammobile sugerează că lansarea ar putea avea loc mai devreme, în intervalul de timp dintre începutul și mijlocul lunii ianuarie.

În ceea ce privește componentele interne, seria Galaxy S24 ar urma să utilizeze atât chipseturi Exynos produse in-house, cât și Qualcomm Snapdragon. Modelul Galaxy S24 Ultra a fost observat având chipsetul Snapdragon 8 Gen 3, în timp ce modelele de bază și plus ar putea fi alimentate de chipseturi Exynos 2500 cu zece nuclee.

Recent, Samsung a prezentat și noul său senzor de 200 de megapixeli cu tehnologia ISOCELL Zoom Anyplace, care permite urmărirea cu ajutorul AI a oricărui subiect în timp ce capturează un videoclip, oferind un zoom de 4x pe videoclipurile 4K, în orice direcție, utilizând tehnologia Tetra-pixel.

Raportul prezintă faptul că modelul de vârf, Galaxy S24 Ultra, va avea o configurație quad-camera, incluzând un senzor principal Samsung ISOCELL HP2SX de 200 de megapixeli, o cameră ultra-wide de 12 megapixeli Sony IMX564, un senzor de 10 megapixeli cu lentilă telefoto cu zoom optic de 3x și o altă cameră telefoto de 48 de megapixeli cu suport pentru zoom optic de 5x.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult