Sharp lansează AQUOS V, un telefon mid-range bazat pe Snapdragon 835

11.11.2019
Sharp lansează AQUOS V, un telefon mid-range bazat pe Snapdragon 835

Lansat în anul 2017 ca soluţie pentru telefoane high-end, chipsetul Snapdragon 835 a fost demult abandonat de restul producătorilor. Însă cei de la Sharp se mişcă puţin mai greu, lansând modelul  AQUOS V cu un design care pre-datează moda ecranelor decupate, nivelul de performanţă încă suficient de competitiv permiţând încadrarea la gama de buget, cu un preţ atractiv.

Prevăzut cu ecran IPS de 5.93” încadrat cu rame verticale destul de late, AQUOS V nu este cel mai compact smartphone cu putinţă, însă compensează prin calitatea imaginii afişată la rezoluţie FHD+.

Realizat folosind procesul de fabricaţie pe 10nm, chip-ul Snapdragon 835 vine cu octa-core la 2.45GHz (nucleul Kryo 280) şi este ajutat cu o cantitate rezonabilă de 4GB memorie RAM. Memoria internă este limitată la 64GB, dar poate fi suplimentată ataşând un card microSD.

Livrat cu versiunea Android 9, Sharp AQUOS V pune la dispoziţie sistem dual-camera prevăzut cu stabilizare optică pentru senzorul principal de 13MP (deschidere f/2.0) şi modul de 13MP pentru modul wide-angle. În spate mai găsim un senzor de amprente de tip capacitiv. Confirmând suspiciunile cum că AQUOS V se află de mai mult în dezvoltare, deasupra ecranului avem doar o cameră foto de 8MP.

Lista dotărilor este completată cu modul Bluetooth 5.0, ieşire pentru căşti de tip jack 3.5mm şi conector USB-C pentru încărcarea rapidă a acumulatorului de doar 3090 mAh.

Disponibil în oferta magazinelor taiwaneze cu preţul de 230 dolari, AQUOS V nu are confirmate planuri pentru lansare internaţională, Sharp părând mai degrabă să caute debarasarea unor stocuri de componente învechite.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult