Sharp S7: un smartphone Android One care promite până la 7 zile de autonomie

09.10.2019
Sharp S7: un smartphone Android One care promite până la 7 zile de autonomie

Sharp tocmai a anunţat un nou smartphone Android numit S7, care promite să ofere o săptămână de autonomie. Având în vedere că hardware-ul său intern nu este tocmai special din niciun punct de vedere, întrucât nu are nici o baterie nemaivăzut de mare şi nici vreun procesor extrem de eficient, este greu de crezut ce spune producătorul japonez, însă compania spune că totul se datorează noului display IGZO, care integrează o tehnologie de economisire a energiei.

Sharp S7 pare să fie o versiune rebranduită a modelului Aquos Sense 3 Lite, un dispozitiv mid-range de dimensiuni reduse. Vorbim despre un telefon echipat cu un chipset Snapdragon 630, 3 GB memorie RAM, un ecran de 5,5” IGZO cu rezoluţie 2.160 x 1.080 pixeli şi un acumulator de 4.000 mAh. Până acum, nimic nu pare să fie ieşit din comun la acest telefon, iar alte dispozitive echipate cu componente similare cu siguranţă nu pot oferi o săptămână de utilizare.

Este posibil ca noul display IGZO să folosească o tehnologie similară cu cea pe care Apple a integrat-o în noul Apple Watch Series 5, care permite funcţionarea cu display-ul pornit fără să afecteze autonomia. Apple reduce refresh rate-ul ecranului de la 60 la 1Hz atunci când imaginile sunt statice şi actualizează informaţiile noi de maximum o dată pe secundă.

Alte caracteristici ale lui Sharp S7 ar fi camera de 12 megapixeli f/2.0 de pe spate care beneficiază doar de stabilizare electronică, camera frontală de 8 megapixeli f/2.2 şi funcţiile AI pe care acestea le folosesc. De altfel, acesta este un smartphone din gama Android One şi va fi livrat cu Android 10 din fabrică, cândva în luna decembrie, exclusiv în Japonia. S7 va beneficia de două actualizări majore de Android (până la Android 12) şi de trei ani de suport software pentru actualizări de securitate.

Având în vedere faptul că Sharp este şi un producător de display-uri, compania livrând recent display-ul din Razer Phone la 120 Hz, ar fi interesant să vedem dacă şi alte companii vor fi interesate de tehnologia de reducere a consumului pe care compania japoneză o promite pe modelul Sharp S7.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult