SK Hynix lansează un chip de memorie DDR4 cu densitate de 8GB, pentru următoarea generaţie smartphone

09.01.2017
SK Hynix lansează un chip de memorie DDR4 cu densitate de 8GB, pentru următoarea generaţie smartphone

8GB memorie RAM pare să fie noua ţinţă aleasă pentru viitoarea generaţie smartphone high-end, oferind spaţiu amplu pentru desfăşurarea aplicaţiilor de mobil şi un consum de energie mai mic.

SK Hynix, al doilea mare producător de microprocesoare din Coreea de Sud, după Samsung, a lansat un modul DRAM pentru dispozitive mobile, oferind cea mai mare densitate de stocare de până acum.

Noul produs integrează 4 chip-uri de 16 Gb (gigabit) în configuraţie dual-channel pentru obţinerea unui modul 8 GB LPDDR4X (low power, double data rate 4X) capabil să funcţioneze la un consum de energie cu 20% mai mic decât soluţile din generaţia anterioară. Rezultatul este obţinut folosind pentru operaţiunile I/O un curent de numai 0.6V, comparat cu 1.1V cât este standardul actual.

Având o grosime mai mică de 1 mm, noul produs se pretează la folosirea cu dispozitive mobile de înaltă performanţă şi laptopuri compacte. Din păcate o listă cu dispozitivele care ar urma să folosească soluţia furnizată de SK Hynix nu este disponibilă, momentan. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult