Smartphone-ul de 10 dolari dezvoltat de LG: Lucky LG16

16.11.2015
Smartphone-ul de 10 dolari dezvoltat de LG: Lucky LG16

Pe site-ul lanţului de magazine Walmart din Statele Unite a fost listat un smartphone incredibil de ieftin. Acesta este dezvoltat de LG şi este vândul în mod oficial sub numele „TracFone LG Prepaid Lucky LG16” şi pare să fie un telefon obişnuit cu Android din gama entry-level. Cu toate acestea, noul LG16 iese din tiparele acestui segment de piaţă, fiind vândut la preţul de numai 10 dolari.

Înainte să verificaţi dacă preţul de 10 dolari vine cu un contract pe unul sau doi ani, ţineţi cont de faptul că numele său include termenul „prepaid”. Acesta este un smartphone care poate fi cumpărat direct din magazin, fără un abonament şi liber de reţea. Evident, cu un asemenea preţ, specificaţiile tehnice nu pot fi impresionante, însă ar putea fi un telefon pe care să îl cumperi ca rezervă pentru momentele în care cel principal rămâne fără baterie, este pierdut sau trebuie dus la garanţie.

Vorbim despre un display de 3,8” cu o rezoluţie nespecificată, un procesor dual-core la 1,2 GHz, capabilităţi de conectivitate 3G, WiFi şi Bluetooth 4.0, 4 GB spaţiu de stocare intern cu locaş pentru carduri microSD şi cameră foto de 3 megapixeli. Site-ul Walmart spune că la o încărcare, LG16 poate să ofere 7 ore de convorbiri şi poate sta aproape 10 zile în stand-by. Sistemul de operare este Android 4.4 KitKat şi probabil că nu va primi actualizări vreodată, întrucât hardware-ul nu ar putea să susţină animaţiile fluide de pe Android 5.0 sau 6.0.

Deşi a apărut din senin pe site-ul magazinului, nu este clar când va ajunge şi pe stoc. Momentan Lucky LG16 nu poate fi cumpărat şi nu este clar dacă va fi lansat şi în alte regiuni din afara Statelor Unite. Cert este că la preţul acesta nu poţi avea mari pretenţii de la un smartphone, iar acest model reuşeşte chiar să întreacă orice aşteptări. Cel puţin pe hârtie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult