Smartphone-ul Fairphone 3+ a fost lansat, cu camere mai bune și mai mult plastic reciclat

27.08.2020
Smartphone-ul Fairphone 3+ a fost lansat, cu camere mai bune și mai mult plastic reciclat

Fairphone, compania olandeză care produce smartphone-uri sustenabile, prietenoase cu mediul înconjurător, a lansat Fairphone 3+, cel mai nou model din portofoliul său.

Aceste terminale sunt bazate pe module interschimbabile. De aceea, noile camere vor putea fi comandate și de utilizatorii modelului Fairphone 3.

Noul modul de cameră principală lansat de companie are senzor de 48 MP, față de 12 MP pe Fairphone 3. Camera pentru selfie-uri are acum senzor de 16 MP, față de 8 MP pe modelul anterior. Compania a îmbunătățit și modulul de difuzor, despre care susține că oferă sunet mai puternic și mai clar.

Citește și: Trei smartphone-uri decente, prietenoase cu mediul, pe care le poți cumpăra astăzi

Noile module de camere vor costa împreună 70 de euro până la sfârșitul lunii septembrie și 94,90 euro după aceea.

Potrivit producătorului, modelul 3+ conține 40% plastic reciclat, echivalentul unei sticle de 0,33 litri. În Fairphone 3, procentul este de 9%. Totodată, multe dintre celelalte materiale din care sunt realizate telefoanele sunt provenite din surse sustenabile, iar compania olandeză lucrează doar cu fabrici care își tratează bine angajații.

Restul caracteristicilor tehnice ale noului smartphone sunt identice cu cele ale modelului precedent: display Full-HD cu diagonala de 5,65” (protejat de Gorilla Glass 5), chipset Snapdragon 632, 4 GB memorie RAM, capacitate de stocare internă de 64 GB (plus slot pentru carduri micro-SD cu capacitate maximă de 400 GB) și baterie detașabilă de 3.040 mAh.

Noul smartphone vine cu Android 10 preinstalat și costă 469 de dolari. Fairphone 3 va primi noua versiune a sistemului de operare în prima jumătate a lunii septembrie, iar prețul acestui model a fost redus la 419 euro.

Citește și: O companie actualizează la Android 9 un smartphone lansat acum cinci ani

Fairphone 3 este singurul smartphone din lume care a primit nota 10/10 de la organizația iFixit, pentru ușurința cu care poate fi reparat.

Sursa: Fairphone

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult