Snapdragon 8 Gen 3 apare într-un nou benchmark, integrat într-un telefon de gaming

28.08.2023
Snapdragon 8 Gen 3 apare într-un nou benchmark, integrat într-un telefon de gaming

Un nou benchmark cu Snapdragon 8 Gen 3, următorul procesor high-end de la Qualcomm, a apărut în baza de date GeekBench, de data aceasta într-un dispozitiv de la Nubia. Se pare că este vorba despre un test cu modelul de gaming RedMagic 9, care ar putea debuta înainte de finalul acestui an, după evenimentul unde va fi anunțat oficial noul procesor, Snapdragon Summit 2023.

RedMagic 9 va fi echipat cu Snapdragon 8 Gen 3 și deja a fost testat cu GeekBench

Dispozitivul, listat în baza de date GeekBench și descoperit de către Digital Chat Station, faimosul leaker de pe Weibo, se numește nubia NX769J. Acest nume plasează telefonul în seria de de dispozitive din gama RedMagic, gama de gaming a brand-ului chinez. Procesorul are numele de cod „pineapple” (ananas) și integrează 8 nuclee în configurație 1+5+2, așa cum apărea și în alte leak-uri.

Practic, avem un nucleu principal (Cortex-X4), care rulează la o frecvență de 3,19 GHz, alături de o serie de 5 nuclee de performanță (Cortex-A720) la 2,96 GHz. În cele din urmă, cele două nuclee la 2,27 GHz sunt dintre cele de „eficiență” (Cortex-A520). Având în vedere frecvența ridicată a nucleelor „medii”, care este la fel de înaltă precum cea a nucleelor principale ale generațiilor anterioare, ne putem aștepta la o performanță de top în aplicații solicitante. Rămâne doar de văzut cât de mult sau puțină energie vor consuma acestea. Snapdragon 8 Gen 3 va fi echipat și cu un GPU Adreno 750, care va accelera performanța în jocuri față de generația precedentă.

dcs sd8g3 redmagic

Scorurile de 1.596 puncte în Single-Core și 5.977 puncte în testul Multi-Core nu sunt tocmai impresionante. Totuși, vorbim despre un procesor integrat într-un telefon care este încă in perioada de teste, deci probabil că optimizările hardware și software din următoarele luni ar putea să ducă la performanță mai înaltă.

Digital Chat Station mai menționează și că aceasta este versiunea „standard” a procesorului, sugerând că, la fel ca în cazul generației anterioare, va exista și o variantă superioară. La începutul anului 2023, Qualcomm a oferit exclusiv către Samsung versiunea Snapdragon 8 Gen 2 „for Galaxy”, cu frecvențe puțin mai înalte decât a variantei de bază, oferită altor producători. Abia recent, prin iulie, au început să apară și telefoane cu Snapdragon 8 Gen 2 „Leading Version”, care pare să fie varianta „for Galaxy” redenumită pentru a fi folosită și de către alte companii. Există posibilitatea să vedem o situație similară și anul viitor.

sursa: Weibo

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult