Snapdragon 8 Gen 3, chipsetul care va echipa Galaxy S24, primește specificații preliminare

10.03.2023
Snapdragon 8 Gen 3, chipsetul care va echipa Galaxy S24, primește specificații preliminare

Listat deja în catalogul Geekbench, Snapdragon 8 Gen 3 primește listă preliminară cu specificații.

Qualcomm pare ca va dezvălui Snapdragon 8 Gen 3 mai devreme decât era anticipat, compania resimțind competiția oferită de Apple, totodată având nevoie să pluseze ediția „For Galaxy” a actualei serii Gen 2, promovată în așa fel încât să pună partenerul Samsung într-o lumină favorabilă.

Potrivit listei preliminare cu specificații, confirmată deja din două surse independente, SD 8 Gen 3 va livra performanțe cu cel puțin 15 % mai mari în modul single-core decât seria Gen 2, facilitate cu ajutorul unui nucleu de procesare capabil sa atingă frecvența de 3,7 GHz. În plus, Snapdragon 8 Gen 3 ar urma să fie livrat de partenerul TSMC, folosind nodul de fabricație pe 4 nm.

La nivel de bază, configurația va avea un nucleu X-4 de înaltă performanță (până la 3,7 GHz), patru nuclee optimizate pentru performanță și alte 3 nuclee optimizate pentru eficiență, reflectând actualul aranjament folosit de SD 8 Gen 2. Cele trei nuclee X-3 nu vor fi prea diferite de soluția Core-A720 livrată cu actuala serie Gen 2, fiind doar ajustate la frecvența de 3.0GHz. Nucleele optimizate pentru eficiență ar urma să fie din seria  Cortex-A520, cu frecvență la 2 GHz. Totuși, potrivit altor surse de zvonuri, configurația ar fi de tip 1x nucleu X-4 la 3.2GHz, 5x nuclee X-3 la 3.0GHz și 2x nuclee X-2 la 2GHz.

În mod evident, este prea devreme pentru a vorbi despre o versiune finală de chipset. Mai degrabă, producătorul Samsung a testat configurații diferite de chipset, rămânând să aleagă versiunea cea mai promițătoare.

Între timp, Snapdragon 8 Gen 3 și-a făcut deja apariția la stadiul de prototip, apărând chiar și teste de performanță „scăpate” pe internet de către inginerii sau partenerii Qualcomm. Reale sau nu, primele teste de performanță cu SD8 Gen 3 conturează un salt predictibil de performanță, de aproximativ 20% față de actuala generație SD8 Gen 2.

Arsenalul lui SD 8 Gen 3 va include cu siguranță și Snapdragon X75, noul modem 5G dezvoltat de Qualcomm, capabil să reducă cu până la 20% consumul de energie la folosirea conectivității 5G.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult