Snapdragon 888 Plus va fi lansat în a doua jumătate a lui 2021. Honor va fi unul dintre partenerii Qualcomm

28.04.2021
Snapdragon 888 Plus va fi lansat în a doua jumătate a lui 2021. Honor va fi unul dintre partenerii Qualcomm

Snapdragon 888 este cel mai performant chipset pentru platforme mobile cu Android de pe piață, însă acesta ar putea beneficia de o revizie hardware, așa cum s-a întâmplat și cu modelele din anii precedenți. Snapdragon 888 Plus ar putea debuta cândva în cel de-al treilea trimestru al anului 2021, iar Honor, un brand care nu a mai folosit până acum chipset-uri high-end de la Qualcomm, ar putea fi unul dintre primii parteneri care adoptă acest procesor.

Snapdragon 888 Plus va fi o revizie mai performantă a chipset-ului de top din prezent

Conform Digital Chat Station, un leaker cunoscut din China, Qualcomm pregătește producția pentru o revizie hardware mai performantă a lui Snapdragon 888. Nu se știe exact dacă acesta va urmări convenția de nume din trecut, care adaugă „plus”, sau dacă va trece la o denumire mai tradițională pentru industria de telefoane și să adauge „pro” la final.

Conform informațiilor neoficiale pe care le avem la dispoziție acum însă, noul procesor va fi mai puternic, însă dacă tradiția se va repeta, performanța în plus nu va fi foarte mare. Probabil că vom vedea un aport de performanță de 10-15%, cu frecvențe ridicate și un consum de energie ridicat. De asemenea, căldura degajată de procesor ar putea fi mai mare. Din acest motiv, modelele din 2020 cu Snapdragon 865 Plus au fost doar cele care foloseau sisteme de răcire mai avansate, multe telefoane din gama flagship folosind încă Snapdragon 865 standard chiar și spre finalul anului.

digital chat station

Honor se pregătește de lansarea modelelor Honor 50, modelul Pro+ fiind deja depistat cu Snapdragon 888 la bord în laboratoarele TENAA. Dacă va apărea un model echipat cu Snapdragon 888 Plus, cel mai probabil acesta va fi dintr-o altă serie. În urmă cu câțiva ani, cea mai „prestigioasă” serie de dispozitive de la Honor era Magic, cea care oferea anumite tehnologii noi în premieră. Este posibil ca un nou Honor Magic să fie și cel care va adopta noul procesor de top.

sursa: GSM Arena, Sparrow News

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult