Sony ar putea pregăti un concurent pentru iPhone SE: Xperia ACE 3

11.03.2022
Sony ar putea pregăti un concurent pentru iPhone SE: Xperia ACE 3

iPhone SE rămâne un telefon foarte căutat, având în vedere că a ajuns pe lista celor mai bine vândute dispozitive din 2021, iar noul model, proaspăt lansat, va oferi performanță în plus și, probabil, autonomie mai bună. În timp ce modelul ZenFone 8 a fost mai degrabă un concurent pentru iPhone 12 și 13 Mini, se pare că Sony ar putea fi compania care oferă o alternativă la SE, cu un design învechit, preț mic și hardware performant, sub forma lui Xperia ACE 3.

Xperia ACE 3 ar putea fi un upgrade semnificativ de performanță față de ACE 2

Primele imagini neoficiale cu Xperia ACE 3 par să dezvăluie un design similar cu cel al modelului ACE 2 de anul trecut. Acesta vine cu un ecran de 5,5”, cu notch în partea de sus, pentru a găzdui camera frontală. Ecranul are în partea de jos o „bărbie” pronunțată, iar pe laterala din dreapta include butonul power, cu senzor de amprentă integrat.

ACE 3 arată ca telefoanele lansate prin 2017-2018, cam aceeași perioadă în care a debutat și design-ul lui iPhone SE. De asemenea, dimensiunile sale sunt reduse, cu o carcasă care măsoară 139,7 x 68,6 x 9,1 mm. La fel ca SE, ACE 3 are doar o singură cameră pe partea din spate, după ce ACE 2 venea cu două, una pentru calcularea distanței până la subiect în modul portret.

xperia ace 3 side

Configurația hardware este însă punctul unde avem ceva dubii în legătură cu ACE 3. Asta pentru că Zollege, site-ul care a publicat aceste imagini în parteneriat cu OnLeaks, susține că acest model ar putea beneficia de un procesor Snapdragon 888. Astfel, ar putea concura la capitolul performanță cu modelul iPhone SE cu Apple A15 Bionic. Totuși, anul trecut, Xperia ACE2 folosea un procesor MediaTek Helio P35, un cip vechi din gama inferioară.

Prețul va fi mai mare, dar tot mai ieftin decât iPhone SE

Dar Xperia ACE 3 ar trebui să fie și ceva mai scump cu mai bine de 100 de dolari americani, undeva pe la 330 dolari. Astfel, este posibil ca și performanța să crească odată cu prețul.

xperia ace 3 front

Cert este însă că nu vom vedea acest model pe piață decât pe la vară, când Sony lansează de obicei noi modele Xperia din gama de medie. Rămâne de văzut dacă informațiile despre configurația hardware sunt sau nu adevărate.

sursa: zolledge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult