Sony C660 „Yuga”, viitorul smartphone cu ecran full HD

15.10.2012
Sony C660 „Yuga”, viitorul smartphone cu ecran full HD

Credeaţi că producătorii de telefoane mobile se vor opri la rezoluţia de 720×1280 pixeli? Nici vorbă. Sharp produce deja primele panouri de 5” cu 1920×1080 pixeli şi este posibil ca ele sau versiuni ale lor să ajungă în viitoarele telefoane mobile de la Sony. Într-o listă de terminale ce-au rulat testul sintetic de performanţă NenaMark2 a apărut Sony C660X „Yuga”. Acesta este numele de cod al terminalului despre care am aflat că are un ecran cu rezoluţia de 1794×1080 pixeli. Diferenţa de 126 pixeli până la 1920 este justificată de prezenţa butoanelor virtuale ale sistemului de operare.

Ce ne spune informaţia de mai sus? Sony are în teste un terminal cu o rezoluţie foarte mare a ecranului. Deşi butoanele specifice sistemului de operare par să fie afişate pe ecran, este posibil ca telefonul testat să ruleze o versiune neoptimizată a sistemului de operare. Sony, împreună cu alţi producători de smartphone-uri, preferă să folosească butoane fizice, în ciuda faptului că ultimele versiuni Android suportă butoane virtuale.

Panoul de 5" cu rezoluţie full HD, de la Sharp

Sony C660X „Yuga” va fi un top de gamă, dotat cu un chipset Qualcomm Snapdragon S4. El va include un procesor quad core tactat la 1,5 GHz şi un chipset grafic Adreno 320. Odată cu Yuga este aşteptat şi Sony C650 „Odin”, un alt model de top. Ele vor fi dotate cu acelaşi hardware, însă vor avea carcase diferite. Nu ştim momentan dacă Odin va veni la rândul său cu rezoluţie full HD. Aceste modele sunt momentan în teste cu sistemul de operare Android 4.1.1 Jelly Bean şi urmează să fie lansate în 2013.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Recomandare video