Surface Duo, smartphone-ul Microsoft cu Android, apare în imagini oficiale

08.04.2020
Surface Duo, smartphone-ul Microsoft cu Android, apare în imagini oficiale

Anunţat anul trecut cu ocazia ultimului eveniment Surface Duo, primul smartphone Microsoft după era Windows Phone a rămas deocamdată la stadiul de promisiune, planul ambițios al companiei pentru reinventarea experienței Android având nevoie de timp pentru a fi pus în aplicare.

Spre deosebire de Galaxy Fold şi alte modele de telefoane pliabile, Surface Duo abordează un design cu două ecrane distincte, mai puţin costisitor la partea de hardware. Mult mai aproape de forma finală decât în demonstrațiile oferite la începutul anului, dispozitivul reapare în imagini oficiale cu un design exterior mai bine cizelat și vădit inspirat de actuala serie de portabile Surface.

Primul lucru care atrage atenția este aparenta absență a camerelor foto pe exteriorul carcasei de forma unui carnețel de notițe. Deschis pentru utilizare, Surface Duo ne întâmpină din păcate cu aceeași ramă voluminoasă ca și prototipul anterior, amintind mai degrabă de tabletele low-cost de acum câțiva ani.

Gândit ca și accesoriu pentru productivitate, Surface Duo pune la dispoziție două ecrane de 5.6” pe care putem interacționa folosind accesoriul Surface Pen. Dispozitivul va rula o versiune de Android cu interfață puternic optimizată de Microsoft.

Deși păstrează compatibilitatea cu toate aplicațiile uzuale de Android, dispozitivul va putea fi folosit la întregul potențial doar cu anumite aplicații care vin deja optimizate pentru configurații cu două ecrane. Una dintre acestea va fi și browserul Chrome, Google anunțând că va implementa în curând suport pentru configurații multi-display, gruparea gruparea și chiar folosirea mai multor tab-uri simultan.

Alături de Surface Duo, Microsoft pregătește şi Surface Neo, cel din urmă fiind o tabletă veritabilă care încearcă să substituie laptopul tradițional oferind două ecrane identice și relativ spațioase, unul din acestea simulând rolul unui touchpad + tastatură pentru editarea documentelor.  Ambele dispozitive vor avea un mecanism cu balama dublu-articulată, ce oferă deschidere de la 360°.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult