Tecno Phantom V Flip în primele imagini: un design pliabil îndrăzneț de la un producător nu foarte cunoscut

15.08.2023
Tecno Phantom V Flip în primele imagini: un design pliabil îndrăzneț de la un producător nu foarte cunoscut

Producătorii de smartphone-uri pliabile par că au căzut de comun acord că modelele pe format „Flip” trebuie să amplaseze camerele foto pe un colț și să umple restul spațiului cu un ecran cât mai mare, pentru a putea afișa widget-uri, notificări și chiar aplicații complete. Tecno, parte a grupului Transsion (recent intrat în top 5 producători de smartphone-uri), propune însă o abordare mai degrabă estetică, decât practică, care ar putea primi un răspuns favorabil din partea utilizatorilor.

Phantom V Flip propune un design foarte bine pus la punct pentru un pliabil

Primele imagini cu noul Phantom V Flip, primul telefon pe acest format de la Tecno, dezvăluie un design de-a dreptul „îndrăzneț”, integrând practic un ecran de smartwatch pe exterior, dar nu pe o parte, așa cum am văzut la Huawei cu modelul P50 Pocket, ci central.

Tecno_Phantom_V_Flip__main-no watermark
foto: Newzonly. Imagine îmbunătățită cu AI (upscale.media)

Pentru a avea destul loc și pentru camere și pentru a le integra armonios cu ecranul, Tecno a realizat și un inel, foarte similar cu ce am văzut în trecut pe modele de telefoane de la Honor, care înconjoară ecranul exterior. Rezultatul este un design simetric, ceva ce rareori întâlnim pe smartphone-uri pliabile.

La capitolul hardware, site-ul Newzonly, sursa acestor imagini, dezvăluie că avem de a face cu un ecran de 1,32” în diametru, iar camera principală va avea rezoluție de 64 megapixeli, pe când cea secundară va integra un senzor de 13 megapixeli. Ne așteptăm astfel la o cameră cu performanță de medie, această configurație fiind deseori folosită pe modele de buget. Ecranul pliabil are o diagonală de 6,9”, iar acumulatorul intern este mai mare decât media din piață pentru acest tip de dispozitive: 3.900 mAh.

Configurația de mid-range sugerează că va fi disponibil la un preț accesibil

Procesorul ales este Dimensity 8050, o altă componentă mid-range, ceea ce sugerează că Tecno Phantom V Flip ar putea să coste mai puțin decât flagship-urile pliabile din pliață, precum Galaxy Z Flip5 și Motorola Razr 40 Ultra. Configurația este completată de 8 GB RAM și 256 GB stocare internă. Telefonul este programat să fie lansat cu Android 13 și interfața proprietară HiOS 13.

Acesta nu este primul telefon pliabil de la Tecno. Compania a lansat recent modelul Tecno V Fold, cel mai ieftin pliabil pe format „fold” din piață. Din păcate, acesta nu este ușor de cumpărat, brand-ul fiind mai degrabă activ în Africa și India, decât în Europa. Prețul ar putea fi stabilit undeva în jurul a 50.000 rupii indiene, adică aproximativ 600 de dolari americani, conform Pricebaba.

via Android Central

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult