Tecno Phantom X2 Pro integrează o cameră retractabilă pentru portrete

08.12.2022
Tecno Phantom X2 Pro integrează o cameră retractabilă pentru portrete

Compania chineză Tecno iese din când în când în evidență în spațiul online, chiar dacă nu este prezentă în prezent pe foarte multe piețe. Recent, compania pare să investească multe resurse în dezvoltarea de tehnologii avansate pentru fotografie pe smartphone-uri, iar cel mai recent model high-end al său integrează o cameră retractabilă pentru portret pe partea din spate a dispozitivului.

Sistemul de camere de pe Phantom X2 Pro este unul neobișnuit

În ultimii ani, camerele retractabile au fost folosite de către producători pentru a evita decupajul în ecran pentru camera frontală. Acestea s-au dovedit a fi prea complicate de implementat în multe modele, iar componentele mecanice fragile au dus la renunțarea la acest tip de design. De asemenea, acestea s-au dovedit a fi impractice.

Tecno Phantom X2 pro back

Totuși, Tecno spune că noul Phantom X2 Pro integrează o cameră foto retractabilă care ar trebui să ajute la captarea de fotografii mai bune. Camera de portret de pe acest model, care oferă un zoom optic de 2,5x folosește posibilitatea de a mișca obiectivul pentru a permite captarea unei cantități mai mari de lumină. În consecință, aceasta poate oferi fotografii mai bune în lumină mai slabă (lucru ajutat și de diafragma f/1.49), dar și un efect bokeh natural pentru a încețoșa fundalul și a evidenția mai bine subiectul în poză.

Camera nu iese în relief decât atunci când selectezi modul portret din meniul aplicației de cameră. La baza acestui modul stă un senzor de 50 megapixeli de dimensiune 1/2.7”. În rest, când sunt folosite celelalte camere, și cea de portret este retrasă în interiorul telefonului.

Tecno Phantom X2 Pro

Configurația hardware este una din zona high-end

Camera principală a lui Tecno Phantom X2 Pro folosește un senzor Samsung GNV ISOCELL 3.0 de 1/1.3” cu diafragmă f/1.85, iar o cameră ultra wide de 13 megapixeli este de asemenea integrată în modulul de cameră de dimensiuni foarte mari. De altfel, tot dispozitivul este mare, fiind echipat cu un ecran OLED de 6,8” la 120 Hz. Telefonul are la bază un chipset MediaTek Dimensity 9000, 12 GB memorie RAM, 256 GB stocare și o baterie imensă, de 5.160 mAh cu încărcare la 45W.

Tecno spune că Phantom X2 Pro nu este certificat pentru rezistență la apă, însă camera retractabilă este bine sigilată pentru a nu fi afectată de apă și praf.

phantom x2 pro

Din păcate, nu știm dacă vom vedea un astfel de telefon pe piețele din Vest. Dispozitivul intră la vânzare în țări precum India, Nigeria, Arabia Saudită, Columbia, Turcia și Insulele Filipine înainte de sfârșitul lunii decembrie, la un preț echivalent cu 930 de dolari americani. Modelul non-Pro, fără cameră retractabilă și cu doar 8 GB RAM va intra pe piață la 715 dolari.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult