Telefoanele cu ecran din diamant vin în 2019. Acestea vor fi rezistente la căzături şi zgârieturi

Telefoanele cu ecran din diamant vin în 2019. Acestea vor fi rezistente la căzături şi zgârieturi

Apple a popularizat protecţia pentru ecran din sticlă de pe smartphone-uri, în timp ce alţi producători au început în ultimii ani să cocheteze cu materiale mai rezistente, precum safirul. Se pare însă că în viitorul nu foarte îndepărtat, am putea să beneficiem de smartphone-uri cu protecţie pentru ecran aproape indestructibilă, întrucât o companie numită Akhan este pe cale să lanseze o soluţie din diamant, cea mai rezistentă minerală de pe planetă.

Akhan a vorbit pentru prima dată în public despre Miraj Diamond Glass, ceva ce ar trebui să înlocuiască „vechiul” Gorilla Glass pe care îl întâlnim acum pe dispozitivele mobile. Compania dezvoltă în fabricile proprii panouri din diamant, pe care le va oferi în curând către partenerii interesaţi de această tehnologie. Desigur, diamantele folosite de Akhan nu sunt naturale, ci realizate în laborator, motivele principale fiind raritatea şi preţul lor extrem de mare.

În teorie, panourile din diamant de la Akhan ar trebui să fie mult mai rezistente la şocuri decât sticla Corning sau safirul folosit de către HTC şi alţi câţiva producători, în timp ce acestea ar putea fi aproape imposibil de zgâriat. Acest lucru ar asigura utilizarea telefonului fără frica accidentelor şi fără frica zgârieturilor şi micro-zgârieturilor care apar chiar şi în utilizare normală.

Momentan, sticla Miraj Diamond Glass a fost livrată către câţiva parteneri, care o supun acum testelor necesare pentru a începe producţia, care ţin atât de rezistenţă, cât şi de conductivitatea materialului, întrucât comenzile de pe touchscreen trebuie să poată trece prin protecţia ecranului. Conform unui interviu acordat pentru CNET de către CEO-ul companiei, Adam Khan, primele dispozitive cu sticlă de diamang Miraj ar trebui să apară în 2019.

Nu ştim exact cât de scump este procesul de fabricaţie al acestor panouri, însă cu siguranţă primele modele cu sticlă „indestructibilă” vor costa mai mult decât modelele obişnuite, cu protecţie din sticlă „normală”.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult