Telefoanele Huawei primesc undă verde pentru descărcarea clientului VLC

Telefoanele Huawei primesc undă verde pentru descărcarea clientului VLC

Dezvoltatorii VLC au trecut iniţial pe lista neagră telefoanele Huawei, după ce a ieşit la iveală că vasta majoritate a comentariilor şi recenzii negative acordate aplicaţiei se datorează unor aşa zise optimizări aduse versiunii de Android livrată pe telefoanele producătorului asiatic.

Pare nedrept ca un dezvoltator software să pedepsească o  întreagă categorie de utilizatori pe baza greşelilor făcute de o terţă companie, însă pentru o vreme aceasta a părut singura soluţie la îndemână.

Concret, în încercarea de a maximiza autonomia bateriei, inginerii Huawei au recurs la metode neortodoxe care afectează funcţionalitatea de bază a dispozitivelor, împiedicând recepţionarea mesajelor de notificare şi rularea sarcinilor de fundal de care depind unele aplicaţii. În cazuri extreme, unele aplicaţii încetează pur şi simplu să funcţioneze, după ce procese esenţiale care rulează în fundal sunt închise fără avertisment.

Playerul VLC este un astfel de exemplu, utilizatorii săi experimentând numeroase crash-uri  inexplicabile pe dispozitivele Huawei. Problema este că mulţi dintre aceştia au ajuns să-şi verse nemulţumirea postând comentarii negative la adresa aplicaţiei, retrogradând în mod nejustificat reputaţia acesteia în magazinul Play Store. Fără soluţii rapide la îndemână, dezvoltatorii VLC au ales să treacă pe lista dispozitivelor incompatibile toate produsele Huawei, lăsând pe dinafară milioane de utilizatori.

Iniţial, interdicţia se aplica telefoanelor Huawei P8, P10 şi P20,  fiind exceptaţi doar utilizatorii modelului P30.

În ciuda faptului că Huawei nu a dat nici un semn cum că ar fi remediat problemele semnalate,  dezvoltatorii VLC ne anunţă că au retras interdicţiile impuse. Rămâne de văzut dacă presiunile exercitate au determinat modificări concrete la nivel de firmware pentru produsele Huawei,  sau dezvoltatorii VLC au cedat pur şi simplu influenţei exercitată de o companie gigant. Cert este că player ul VLC funcţionează din nou pe toate dispozitivele furnizate de Huawei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult