Telefoanele Huawei vor fi vândute sub brandul TD Tech, cu modem-uri 5G la bord

20.11.2021
Telefoanele Huawei vor fi vândute sub brandul TD Tech, cu modem-uri 5G la bord

Zvonurile despre posibilitatea Huawei de a dezvolta smartphone-uri sub licența altor branduri sunt deja confirmate. Compania va dezvolta smartphone-uri și alte dispozitive în laboratoarele proprii, după care compania chineză TD Tech le va aduce efectiv pe piață. Practic, acestea vor fi dispozitive TD Tech, cu nume noi, dar care folosesc aceleași tehnologii Huawei la bază. Astfel, Huawei ar putea să scape de restricțiile SUA, care împiedică compania să acceseze cipuri cu 5G, de exemplu.

Dispozitivele Huawei vor fi vândute sub un brand diferit

TD Tech deja oferă un smartphone numit TD Tech N8 Pro, care nu este decât un Nova 8 Pro cu alt nume, hardware-ul telefonului fiind identic. Probabil și software-ul este similar. Următorul model din oferta TD Tech va fi un Huawei Mate 40E 5G, însă toate dispozitivele din portofoliul Huawei din prezent vor primi acest rebranding în perioada următoare. GizChina menționează seriile Mate, P, Nova și Enjoy.

Dar parteneriatul dintre Huawei și TD Tech nu se va termina aici. Companiile plănuiesc lansarea de smartwatch-uri, tablete, televizoare inteligente și brățări de fitness sub acest brand. Desigur, numele vor fi schimbate. Dacă N8 Pro este destul de apropiat de Nova 8 Pro, probabil că restul de dispozitive vor primi alte denumiri, mai diferite.

Nu este clar când vor ajunge toate aceste dispozitive în magazine și dacă aceste vor fi vândute și în alte țări în afara Chinei. Pentru moment, Huawei pare să își dorească să poată dezvolta hardware fără limitări, lipsa 5G-ului afectând grav vânzările companiei din China. La capitolul software, probabil că TD Tech va trebui să aplice pentru o licență de Google Services pentru a rezolva această problemă în restul lumii.

TD Tech este o companie mai veche, care are legături cu Nokia și Huawei

Informațiile neoficiale din trecut sugerau că Huawei se așteaptă să vândă în 2022 în jur de 30 de milioane de smartphone-uri sub un nou brand, deci putem presupune că pentru început nu vor putea fi livrate volume foarte mari și nici că aceste dispozitive ar putea fi lansate în alte regiuni. Probabil că va mai dura ceva timp până când vom vedea telefoane TD Tech în ofertele magazinelor din Europa.

TD Tech este o companie chineză fondată de Nokia și Siemens în trecut, specializată pe echipamente telecom. Aceasta este acum deținută exclusiv de TD Tech Holding Limited. Nokia Hong Kong și Huawei sunt investitori în TD Tech Holding, iar unul dintre președinții prin rotație ai Huawei, Xu Zhijun, este directorul companiei.

sursa: GizChina, GizmoChina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult